iPon Hírek

Szilárd tintával ígér olcsó színes nyomtatást a Xerox

Dátum | 2009. 05. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Nem kevesebbet vállalt magára a Xerox, mint a színes nyomtatás forradalmasítását egy új, viaszos tintatechnológia segítségével, amely akár 62%-al is lenyomhatja a színes nyomtatás oldalankénti árát (a technológia már rég be volt jelentve, de eddig nem találkozhattunk vele boltokban).

Egyetlen hátránya a dolognak, hogy a jelenlegi nyomtatók nem tudnak mit kezdeni az új "krétapatronokkal", így meg kellett alkotniuk a ColorQube nyomtatót is, amely önmagában igazából semmi extrát nem kínál, ugyanolyan, mint bármilyen más multifunkcionális nyomtató; egyetlen lényegi különlegessége értelemszerűen az, hogy az új viasztintát használja - ami konkrétan úgy néz ki, hogy a nyomtatáshoz megolvasztja a viaszt, rápermetezi egy forgódobra, ami aztán felviszi azt a papírra.

Ursula Burns, a Xerox elnöke úgy fogalmazott, hogy az árak leszorításával szeretnék rávenni az embereket arra, hogy bátran használjanak színeket, és hogy minél több fekete-fehér nyomtatót cseréljenek ki színesekre. Mint mondta, a tavalyi év folyamán mintegy 2,25 trillió oldalt nyomtattak ki a világ irodáiban összesen, ám ennek csupán a 15%-a volt színes.

Ami tehát mindaddig nagyon szépen és jól is hangzik, amíg az ember meg nem tudja azt is, hogy a ColorQube nem kevesebb, mint $20.000-ba kerül. Ami persze egyszeri kiadás, és az olcsó tintával együtt hosszú távon még így is jelenthet megtakarítást, de ennek ellenére elég sokkoló összeg ahhoz, hogy első pillantásra lerontsa az új, olcsó tinta amúgy jó hírét. De persze idővel, ha mások is átveszik a technológiát, és így az azt használó nyomtatók ára is lejjebb szorul, úgy már tényleg lehet valami a dologból, ám hogy erre mikor kerül sor, az még a jövő zenéje.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. szabtam
2009.05.08. 19:21
VISSZA A HIRHEZ

ügyes.

de a 62%-al való árlenyomás kevés. én procolort használok. nem rossz, és az már 80-90% ármegtakarítás....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pluto
2009.05.08. 19:21
Ez így még nagyon drága, de jó az elképzelés. Csak azt nem tudom hogy miért nem lehet olcsóbbá tenni a színes tonereket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pjszilard
2009.05.08. 19:57
A lezer nem ugyanezt csinalja csak pottal?
A kerdes, hogy melyik fogyaszt tobbet a lezeres vagy az olvasztasos modszer?
Erdekelne mi tortenne ha valaki venne ilyen viaszt, beletenne egy tintasugaras nyomtato patronjaba es olvadt allapotba tartana a viaszt melegitessel es nyomtatna (esetleg a hengert is hutene?
Mukodne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jadam92
2009.05.08. 20:15
huhú ez olyan mint a zsírkréta nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joachim21
2009.05.09. 10:59
És ha kinthagyod a dokumentumaidat az írósasztalon, amire aztán rásüt a nap, egy idő után leolvad és elmosódik a szöveg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zedas
2009.05.09. 19:40
Kár hogy a Techtonics (remélem jól emlékszem a névre) már millió éve kitalálta ezt. Emlékszem a kilencvenes években egy számítástechnikai kiállításon kinyomtatták pár festményemet ingyen egy floppyról. Aztán mivel a nyomtatóik nagyon drágák voltak (viszont a tintát asszem ingyen adták a nyomtatóhoz) szépen csődbe is mentek a HP miatt. Kíváncsi lennék, hogy nem e pont a Xerox vásárolta fel őket.

Hahaha:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tektronix

"Phaser -branded color computer printers, including their pioneering Solid Ink models, sold to Xerox in 1999"

Itt is van a xerox termékek között

http://www.office.xerox.com/printers/color.../spec-enus.html

Ma vagyok 35, de úgy látom még jó a memóriám, bár a névre rosszul emlékeztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2009.05.10. 10:49
Na ez érdekes Zedas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ossyni
2009.05.10. 13:47
tehát megveszem, nyomtatni akarok-kiveszem és lerajzolom, majd visszateszem.

Uctán is használható járdákra is rajzolhatok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djspill
2009.05.15. 21:43
"...hanem a felületén marad, szerintem ha egy vak megtapogatja, el is tudja olvasni, annyira érezhető a nyomat. "

Tehát simán lekaparható... Sztem valamennyit tuti szív magába. Más viaszt használhatnak mint amit mindenki ismer. Enny erővel akkor patront sem kéne venni, csak RGB vagy CMY gyertyakészletet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!