iPon Hírek

Színben és lehetőségben gazdag laptopok a Hypersonic-tól

Dátum | 2008. 05. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Útjára indította az Avenger AG2-es laptopszériát a teljesítményorientált gépeiről ismert Hypersonic PC - és ezúttal sem okozott csalódást.

Ezúttal egy 12,1 hüvelykes, 1280x800-as felbontású darabbal jelentkeztek, amelynek a lelkét egy 45nm-es Penryn Core 2 Duo adja, legfeljebb 2,5 GHz-es tempóval; a gép alap változata ennél egy picivel lejjebb ketyeg, de még az a 2,1GHz sem egy olyan rossz érték. Memóriából legfeljebb 4GB-ot kaphat (DDR2), grafika terén pedig integrált Intel GMA X3100-as GPU-val rendelkezik.


Ahogy azt laptopoknál többé-kevésbé megszokhattuk már, háttértár terén itt is lehet választani merevlemez és SSD között; előbbi 250, míg az utóbbi 64GB helyet ad, sebességgel kompenzálva a kisebb kapacitást. Ami azonban egészen egyedivé teszi a cég ajánlatát, az az, hogy nem csak előtelepített XP vagy Vista közül választhatunk, hanem teljesen "szűzen" is megvehetjük a gépet és olyan rendszert rakhatunk rá, amilyet csak akarunk.


Hálózat terén Intel PRO/WIRELESS 4965AGN és Bluetooth opció egyaránt választható, de adott egy beépített 56K-s modem, valamint Gigabit Ethernet port is. Büszkélkedhet emellett 3 USB + egy Firewire porttal, VGA és S/PDIF kimenetekkel, 1.3 megapixeles webkamerával, valamint 7-az-1-ben kártyaleolvasóval is.

A gép öt különböző színben kapható, a legalapabb változata pedig $1.054-nél kezdődik; június 6-ától kezdik szállítani őket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások