iPon Hírek

Színek kavalkádjával érkezik a Blu Studio 5.5

Dátum | 2013. 10. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Blu Products egyre több okostelefonnal árasztja el a piacot, és ahogy az a forgalmazók esetében sajnos megszokott, nem mindegyik modell tudja hozni a paletta többi tagjával megegyező szintet. Ezúttal egy negatív példáról rántották le a leplet, ami amellett, hogy a belső tartalmat tekintve kellemes vétel lenne, egy ponton nagyon elhasal.

A Studio 5.5-nek az Achilles sarka a kijelző lesz. Az új készüléket életre keltve egy 5,5 hüvelykes panellel nézünk szembe, amivel a méretét tekintve még nem lenne gond, mert már hozzászokhattunk az óriásokhoz, ám itt a felbontás egyáltalán nem nőtt arányosan a nagy képátlóval, még a cég előző telefonjaihoz képest sem. Az 5,5 colra 854 x 480 képpontot feszítettek ki – így a pixelsűrűsége 178 PPI-s –, ez pedig ekkora felületen kevés. A végeredmény szemlátomást is nagyon pixeles lesz, keresnünk sem kell majd a képpontokat. Még az előlapnál maradva, egy VGA kamerát is felfedezhetünk, ami a videócsevegéseink alkalmával fog jó szolgálatot tenni. Ha fotózni szeretnénk, akkor a hátsó megoldáshoz kell fordulni, ami már Full HD felbontású videók rögzítésére is képes, állóképek esetében meg 5 megapixellel operál. Ehhez LED villanót is társítottak, így romló fényviszonyoknál is jól teljesíthet a főkamera.

A belbecs legérdekesebb alkotóeleme a MediaTek MT6589 chip. Ez a lapka négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 processzormagot és egy PowerVR SGX544 grafikus egységet alkalmaz, ahogy arról már sokszor szó esett, hiszen ez az elmúlt időszak legnépszerűbb megoldása. A SoC mellé 1 GB-nyi rendszermemóriát társítottak, a tárhelyet tekintve azonban már kicsit szűkösebb a dolog, hiszen mindössze 4 GB beosztását kell megoldania az újdonsült tulajdonosoknak. Szerencsére van a bőre alatt microSD kártya befogadására alkalmas nyílás, így a bővítést megoldhatjuk. A kapcsolati képességeiről nem különösebben esett szó, ám az biztos, hogy a MediaTeknek köszönhetően van FM rádió, GPS vevő, Bluetooth modul és 802.11 b/g/n Wi-Fi is benne, valamint dupla SIM befogadására alkalmas. Mindezt egy 2250 mAh-s akkumulátorral toldották meg, ami elvileg nem túl meggyőző produkciót fog mutatni. A gyártó által közölt adat szerint ugyanis csak 4 órányi telefonálásra nyílik vele lehetőségünk 3G hálózaton.

A Blu célcsoportja a fiatalabb generáció, így meg szeretnének felelni az ifjak igényeinek, ők pedig szeretik a színeket. Az eszközt ennek megfelelően olyan árnyalatpalettával látták el, amit a Nokiánál szokhattunk meg mostanság. A Studio sorozat új tagja feketében, fehérben, kékben, citromsárgában és sötét rózsaszínben egyaránt megvásárolható lesz. A gépháza a nagy kijelző okán szintén jelentős méretűre sikeredett: 157 x 79,5 x 9,5 milliméter a térfogata, és a súlya sem elhanyagolható, mivel 184 grammot nyom. A készüléken a Google operációs rendszerének 4.2-es kiadása teljesít szolgálatot. Ezzel a Jelly Bean variánssal már lehetőségünk van több felhasználói profilt létrehozni és gömbpanoráma képeket készíteni egyebek mellett. Sajnos ennek a frissítéséről nem beszéltek, és valószínűleg erről a jövőben sem fog szó esni. A Blu Studio 5.5 minden árnyalatának ára azonos lesz, 180 dollárt fognak ezekért elkérni. A masinát valószínűleg szolgáltatói köntösbe öltöztetve sosem láthatjuk majd, így ez kártyafüggetlenül értendő. Egyelőre nem lehet kapni, és a megjelenési dátumot sem pontosították, mindössze annyit árultak el, hogy a következő hónapokban került a boltok polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Trevize198...
2013.10.09. 10:13
Lumia 620
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gyurkov
2013.10.09. 10:27
A Blu termékek egy fillért sem érnek, ha már mobilos cikkeket akartok kirakni sokkal érdekesebb készülékek jelennek meg a piacon ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kirrr
2013.10.09. 10:33
A 720p-s LG ops panellal kicsit jobb lenne az ajánlat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. budspencer
2013.10.09. 12:04
Már lassan minden cég okostelefont gyárt... A birkának meg nincs rendes kajája, bedöglik a 30 éves gázkazánja, de okostelefon az kell, ráadásul a 2 éves modell már régi, kell az új!!!

Állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. chimp
2013.10.09. 12:23
Szerintem ezzel kicsit el vannak késve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MZperX75
2013.10.09. 21:42
4 mag? ebbe tényleg minek? 2 magosan max 100-120 dollárért bestbuy , gyereknek szétrúgni .

Nem a termékkel van gond,de még az ára sem vészes.....szódával elmegy .

Trevize1987 A Lumia620 csak 2 magos 1Ghz/mag a kijelző méret 3.8" nem 5.5
Nem android hanem Win8 OP,a többi az hasonló ...telefon mindkettő hehe.

Ja és a Lumia 620 min 60.000Ft -os listaárral van kártyafüggetlenül.
Akkor lehet ,hogy ez nem is olyan rossz.....

Gyurkov

"A Blu termékek egy fillért sem érnek"

Ahogy a véleményed is.

budspencer

A világegyetem meg tágul,de szerencsére minden évben kapunk egy ingyenes nap körüli utazást.

néha én is így vagyok ezzel a dologgal ...atomot nekik.....vagy százat,vagy jöhetne már az a "szent" meteor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!