iPon Hírek

Színes, de méregdrága e-olvasó a Fujitsu-tól

Dátum | 2009. 03. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Szó szerint vitt némi színt az e-olvasók világába a Fujitsu frissen megjelent FLEPia készüléke, amely a maga színgazdagságával nyilvávaló és egyértelmű előnyben van a többi hasonló készülékkel szemben - amit azonban nyomban le is ront az ára, ami nem kevesebb, mint $1000.


Ezen a ponton érdemes felidézni összehasonlítási alapként azt a tényt, hogy a Sony PRS 700-as olvasója $400. És az is érintőképernyős, csak épp nem színes. Persze ebben most még benne van az újdonság - és főleg az úttörő jelleg - extra prémiuma is, de az összeg talán még így is kissé túlzó.

Hardver tekintetében mindenesetre 8 hüvelykes, 1024 x 768-as XGA érintőképernyővel rendelkezik a FLEPia, amely nem kevesebb, mint 260.000 szín megjelenítésére képes. Felszerelték továbbá Bluetooth-al és WiFi-vel, SD-kártya rekesszel (ami így 4GB-os tárhelyet biztosít), valamint 40 órányi folyamatos használatot biztosító akkumulátorral (ami kissé furcsa, lévén ha valóban e-papír-kijelzője van, akkor elvileg lapozásszámban kellene mérni az akku élettartamát).

Fájlformátumok tekintetében sem lehet panasz, mivel TXT-től HTML-en át az Office-formátumokig éppúgy kezel mindent, ahogy pl. XMDF-eket és gyakorlatilag minden elképzelhető képformátumot is. Már előrendelhető, de a kiszállításokat majd csak április 20-án kezdik meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.03.18. 13:45
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.03.18. 14:16
drága egy digitális lapért.... ennyiből már kiskönyvtárat veszek, és a szeme se romlik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!