iPon Hírek

Színes e-papír kijelző az iRex-től

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Legfrissebb bejelentése szerint olyan új e-papír-technológiát fejleszt az iRex, amely nem csak hogy végre kiszínezheti az e-olvasók eddig meglehetősen szürke világát, de sokat dobhat a képminőségen és a fényességen is.

A jelenlegi elektroforetikus kijelzők additív színkeverő és -szűrő megoldásával ellentétben ugyanis az iRex-féle új technológia szubtraktív színkeverést alkalmaz, amely a fizikai nyomtatáshoz hasonló elven működik, és amely más kijelzőkénél háromszor élénkebb színeket eredményez.


Alex Henzen, a vállalat vezető kijelző-szakértőjének elmondása szerint "Az e-papír-kijelzők végső nagy célkitűzése az, hogy tökéletesen utánozzák a papírra nyomtatott festék megjelenését. Így nem csupán fényes színekre van szükség, hanem diffúz tükrözésre is. A szubtraktív színkeverési eljárás segítségével pedig pontosan ezt valósíthatjuk meg az e-olvasóinkban: széles színpalettát nagyfelbontásban, magazin-szintű minőségben."

Ahogy azonban az szinte mindig lenni is szokott minden igazán jó dologgal, úgy még erre is sokat kell várni, mivel az új technológiával felvértezett e-olvasók megjelenését valamikorra 2011-re taksálják, így kis szerencsével még akár az Amazon is megelőzheti őket (akik szintén néhány évvel ezutánra saccolják az első színes Kindle érkezését).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. d311c
2009.06.05. 16:45
VISSZA A HIRHEZ

Megvakultam, vagy tényleg nem színes a képen a kijelző? :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!