iPon Hírek

Színes e-papír kijelzőt alkotott a KDDI

Dátum | 2008. 10. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes prototípussal állt elő a cég: egy A4-es méretű (13,1 hüvelyk) e-papír kijelzővel, amely a jelenleg kaphatóktól eltérően színes képeket is meg tud jeleníteni (a Bridgestone Electronic Liquid Paper technikájának alkalmazásával), méghozzá egészen szépen, a lehetőségekhez képest.


Korlátozások persze vannak, tehát lesz még hova fejlődnie a dolognak: egyelőre ugyanis "mindössze" 4.096 színnel tud dolgozni, a kép alapján kissé sötétnek tűnik (bár lehet, hogy ez csak fényviszonyok kérdése), a képernyő frissítése pedig nem kevesebb, mint 12 másodpercet vesz igénybe. Kicsit sok egy lapozáshoz, de kezdetnek mindenképp ígéretes - később nyilván faragnak majd még le ebből.


További érdekessége a kijelzőnek, hogy az egyetlen ki-bekapcsolón kívül semmi egyéb gomb nincs rajta, a vezérlés teljes egészében távirányítás útján (infra) történik, például egy mobiltelefon segítségével - így a kijelző megjelenítheti például a a mobilon tárolt képeket is.

A KDDI elképzelései szerint alkotásuknak főleg az üzleti és a biztosítási szférában vehetik majd nagy hasznát, ahol jelentősen leegyszerűsödhetnek a dolgok, ha sok papír cipelése helyett egy teljes A4-es méretű kijelző is elég lesz. A képernyőre küldött képek pedig természetesen bármikor törölhetüek, akár távolról is, így esetleges kényes információkat is biztonságban tudhatnak a felhasználók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.10.16. 15:14
vissza a cikkhez

Az még érdkelne hogy mikor lesznek ilyen monitorok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!