iPon Hírek

Színes, hajlékony, érintős e-papír a Bridgestone-tól

Dátum | 2009. 10. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Több szempontból is figyelemreméltó a Bridgestone újdonsága - a fent felsorolt, e-papír-téren mindeddig jórészt hiánycikknek számító adottságok mellett még azért is, mert a Bridgestone-nak alapvetően az autógumik alkotják a fő profilját, így az e-papír-technológia érdekes másodágazat tőlük.

Persze a technika (amely egyébként a "Quick-response Liquid Powder", vagyis gyorsreagálású folyadékpor névre hallgat) fejlesztése már jó ideje folyamatban volt - a gyümölcse pedig láthatólag most érett be. Saját állításuk szerint végeredményben a világ első hajlékony e-olvasóját alkották meg (köszönhetően annak, hogy mind a kijelző, mind az áramkörök hajlékonyak), 10,7 hüvelykes kiszerelésben, mindössze 5,8mm-es vastagsággal (Kindle 2: 9,1mm).

Az egyelőre még el nem nevezett készüléket jövő tavasszal vehetik kezükbe az első szerencsés teszterek, ám hogy piacra mikor kerülhet majd, az még kérdéses, mivel a Bridgestone közölte, hogy egyelőre nincsenek forgalmazási tervei. Bemutattak azonban egy másik, még jobb készüléket is.

Neve ennek sincs, ám méretre ez már 13,1 hüvelykes (A4-es). Az előzővel ellentétben merev ugyan, viszont az érintőképernyője összesen 4.096 színt képes megjeleníteni. Mobiltelefonokkal is tud kommunikálni, és meglehetősen szép tempóban, 0,8 másodperc alatt frissíti a képét. Kereskedelmi elgondolásokról sajnos ennek kapcsán sem ejtettek egyetlen szót sem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hpeter105
2009.10.28. 16:36
VISSZA A HIRHEZ

ez amugy nem auto gumit gyárt; :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.10.28. 20:50
Igen, de ezek szerint ezt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!