iPon Hírek

Színesben nő a piac

Dátum | 2010. 07. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az elmúlt időszakban elsősorban azok az ágazatok teljesítettek jól, amelyek költségmegtakarítást és hatékonyságnövelést ígértek a vállalkozásoknak. Az informatikai termékeket érintő általános visszaesésben a piaci szereplők erős árversennyel igyekeztek saját részesedésüket megtartani. Nem volt ez alól kivétel az irodai berendezések területe sem, de itt volt néhány szegmens, ahol növekedést lehetett elérni. A színes multifunkciós berendezések szegmense többek között nemcsak arányaiban, hanem darabszám tekintetében is képes volt növekedni tavaly 2008-hoz képest. A színes nyomtatás látható előnyei, mint a figyelem felkeltése és a kommunikáció javítása mellett a csökkenő nyomatköltség is segítette az előretörést. A multifunkciós berendezések alkalmazása már kisebb munkacsoportok számára is rendkívül gazdaságos döntés lehet a funkciók egy berendezésbe integrálásával, ráadásul a környezetvédelmi szempontok is érvényesülnek.

Új tendencia az is, hogy egyre többen ismerik fel a teljes körű dokumentumkezelés előnyeit, így ez a terület folyamatosan növekszik, és már a kkv-szektort is magában foglalja - nyilatkozta lapunknak Rakonczai Kamilla, a Xerox marketingkommunikációs menedzsere. A vállalat a kis- és középvállalatok felé tavaly nyitott, ekkortól kínál megoldást dokumentumok kisebb mennyiségű előállítására. A szakember szerint jelenleg az alapszolgáltatáson felüli hasznos funkciók azok, amelyek képesek eladni egy irodai berendezést az erősödő versenyben. Többek között a használat korlátozására, az adatok védelmére, illetve a költségfigyelésre és -kontrollálásra alkalmas megoldások hódítanak. Ezek a berendezés nyomtatási, másolási funkcióit úgy teszik elérhetővé, hogy a felhasználó közben azonosításra kerül, sőt akár felhasználónként korlátozható az egyes funkciók elérése.

A kkv-szektor felé bővítés érthető, hiszen az új szereplők bevonásával jelentősen bővíthető a piac, amely egyébként is jelentős. Nyomdai tevékenységgel ugyanis több mint ötezer vállalat foglalkozik Magyarországon, amelyek több milliárd forintot költenek évente beruházásra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!