iPon Hírek

Színre lépett a Huawei MediaPad M3 Lite 8.0

Dátum | 2017. 06. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei nem sokkal az után, hogy lerántotta a leplet a MediaPad M3 Lite 10-ről, útnak indította ennek a kisebb kivitelét is, a MediaPad M3 Lite 8.0-t. A kompaktabb szerkezet is remek képességekkel érkezik, és a rutinosabb olvasóink számost közös nevezőt is felfedezhetnek majd a gépek között.
A MediaPad család legfrissebb sikervárományosa egy olyan 8 colos panelt kapott, ami remek képminőséggel szolgál majd minden tekintetben. Széles betekintési szögek, kiemelkedő fényerő és jó színhűség, valamint az 1920 x 1200 képpontos felbontásnak köszönhetően még kiváló részletgazdagság is jellemzi az M3 Lite 8.0 modellt. A készülék kamerarendszere tablethez méreten rendben van, kettő darab 8 megapixeles szenzorra épülő modult vonultat fel a MediaPad M3 Lite 8.0. A főkamerával így már elfogadható minőségben lehet majd megörökíteni a fontos pillanatokat, és akkor sem szolgál majd csalódást keltő eredménnyel a masina, ha éppen egy önarcképet szeretne készíteni a tulajdonosa. Videózáskor is szépen fog domborítani az eszköz, Full HD támogatást nyújt mind a kettő képalkotója. Minden bizonnyal még egy LED-es segédfényt is örömmel fogadtak volna az érdeklődők, de ennyire nem halmozta a kamerás extrákat a Huawei. A Nougáttal, egészen pontosan az Android 7.0-val érkezik az újdonság, amire az Emotion 5.1 grafikus felhasználó felület került. Itt már nemcsak olyan lehetőség van, hogy a főképernyőre kerül minden applikáció ikonja, hanem alkalmazható apptároló is.
A gépezet alapját a Snapdragon 435 platform adja. A Qualcomm ezt a megoldást egy Adreno 505 integrált grafikus vezérlővel, és összesen nyolc Cortex-A53 maggal vértezte fel. A feldolgozók két négyfős klaszterre vannak felosztva, az egyik csoport 1,1 GHz-ig skálázódhat, a másik kvartett pedig már 1,4 GHz-ig is elmehet. Itt már elfogadható teljesítményre lehet számítani, gördülékeny élményt fog biztosítani a szerkezet, és annak is betudható lesz ez, hogy a kövér rendszermemóriának hála nem kell majd folyamatosan újra meg újra betölteni minden tartalmat. Ezt a MediaPadot a Huawei szakemberei 3 és 4 GB RAM-mal fogják kínálni. Ami pedig a háttértár kapacitását illeti, nos, az úgy alakul, hogy a 3 GB-nyi memóriával ellátott modell 32 GB-tal szolgál, a társánál pedig már 64 gigával lehet számolni. És ha ezek nem lennének elegendők, van lehetőség a bővítésre. Az M3 Lite 8.0 kapcsolati képességeinél leginkább azt kell kiemelni, hogy két kivitelben lehet majd megszerezni, az alap variánsban csak Wi-Fi van internetelérésre, de lesz 4G LTE hálózati modemmel megtoldott opció is (ez hívásokat is tud kezelni). Emellett csak olyan alap dolgokról beszélhetünk, mint a Bluetooth modul és GPS vevő – szóval még navigációnál is munkára fogható.
Az Huawei-től megszokott minőség fogadja majd az érdeklődőket; a táblagép hátoldala teljes egészében alumíniumötvözetbe borult, és a keret is fémből van, így remélhetőleg a merevséggel sem lesz probléma. Az újdonság peremei szépen le vannak kerekítve, ennek köszönhetően kényelmesen lehet majd egy kézben is tartani. A nyolccolos MediaPad M3 Lite 213,3 x 123,3 x 7,5 milliméteres térfogatban öltött testet, a szerkezet tömege pedig a hivatalos specifikációban foglaltak szerint 310 gramm. A kínai alakulat a zenei oldalra nagy figyelmet szentelt. A táblagép hangszórói a Harman/Kardon szakembereinek közbenjárásával születtek meg, és a csomagban lesz egy AKG fülhallgató is a tartozékok között. Az M3 Lite 8.0 akkumulátora beépített, de ehhez már hozzá szokhattunk, egy 4800 mAh-s kapacitású telepről beszélhetünk, ami átlagos üzemidő elérését vetíti előre – visszafogott igénybevétel mellett talán 9-10 órát is kibírhat egy töltéssel. És támogatja a gyorstöltést is, 10 wattos teljesítmény mellett.
A Hauwei MediaPad M3 Lite 8 megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert, és az sem derült még ki, hogy mennyibe fog kerülni a szerkezet. Elnézve az extrákat (pl. AKG füles), az sem lenne meglepő, ha kiviteltől függően akár 250 dollár fölé csúszna a táblagép ajánlott fogyasztói ára. Ez a masina elsősorban azoknak a körében lehet majd kedvelt, akik sokat utaznak és ezért a 4G LTE lehetőségre vágynak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. j.panzer
2017.06.12. 20:09
Kinek kell még 8 colos tablet az 5-6 colos telók világában?
(Jó, nyilván lesz egy jelentkező, de a nagy többségnek már nem nagyon kell ilyen).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!