iPon Hírek

Szintet léphet biztonság terén a Windows 10

Dátum | 2017. 06. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft hamarosan új szintre emeli legfrissebb operációs rendszerének biztonságát, így könnyebb lesz harcolni a kibertámadásokkal és a rosszindulatú kódokkal szemben, legyen szó vírusokról, hackertámadásokról vagy éppen zsarolóvírusokról. A vállalat a felhasználói visszajelzések alapján úgy döntött, elkészíti a ma is ingyenesen elérhető EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) modern változatát, amely már sokkal hatékonyabban együttműködik az alkalmazásokkal, számos új funkciót kínál, valamint biztonsági beállítások terén is sokkal áttekinthetőbb, így könnyebben, egyszerűbben, hatékonyabban lehet használni. Az EMET modern kiadása a Windows Defender Exploit Guard lesz, ami natív Windows 10-es eszközként, az EMET legjobb funkcióit integrálva érkezik. Az EMET korábban a különböző rendszerek hatékony lezárásában segített, így csökkenthető volt a támadásokkal szembeni kitettség, viszont az alkalmazást nehézkesen lehetett használni, így elsősorban csak hozzáértők számára volt jó alternatíva. Ezzel szemben az Exploit Guard esetében már általános sablonok állnak majd rendelkezésre, amelyek könnyebben kezelhetőek, így a szükséges szabályrendszereket és korlátozásokat hamar aktiválni lehet, különösebb tesztelgetés és optimalizálgatás nélkül. Komoly előrelépés, hogy az Exploit Guard működését a felhő alapú Intelligent Security Graph szolgáltatás segíti, amelynek köszönhetően viszonylag gyorsan lehet reagálni a frissen felfedezett sebezhetőségekre.
Fontos része lesz a csomagnak a Windows Defender Application Guard is, ami arra koncentrál, hogy a támadók megvethessék a lábukat az adott rendszeren, azaz megakadályozza, hogy sikeres támadást hajtsanak végre. A szoftver egyebek mellett a webböngészőn keresztül érkező támadásokat is sikerrel hárítja el, valamint azt is figyeli, hogy nem tölt-e le az adott felhasználó egy-egy gyanús, fertőzött fájlt. A letöltött fájlok esetében a viselkedés-elemzés jóvoltából hamar kiderül, ha kártékony kódról van szó – ilyen esetben a fertőzött rendszert izolálja a szoftver, így megakadályozza, hogy a fertőzött géptől a hálózat többi rendszere is megfertőződjön. Érkezik még Device Guard szolgáltatás is, ami fejlett alkalmazás-kontrollal segíti a rendszer biztonságának növelését. A szolgáltatás az ISG segítségével meghatározott listából döntheti el, mely kódok futtatása biztonságos és melyek jelenthetnek veszélyt – utóbbiak futtatását automatikusan megtagadja a rendszer. A Security Analytics rendszer jóvoltából könnyű lesz felmérni, biztonságos-e az adott konfiguráció, rendben működnek-e a védelmi rétegek, valamint azt is, hogy a rendszereken telepítve vannak-e a legfrissebb biztonsági frissítések.
A Windows Defender Exploit Guard, a WDAG és a Device Guard is egy nagyobb csomag, a Windows Defender Advanced Threat Protection szerves részét képezi, ami jelenleg fizetős szolgáltatásként érhető el az oktatásban és az üzleti életben tevékenykedő felhasználók számára. A Windows Defender ATP a későbbiekben a Windows Server, Windows Enterprise és Windows Education kiadások mellett a Windows Pro és a Windows Pro Education kínálatában is elérhető lesz. A friss védelmi rendszer várhatóan az Őszi Alkotói Frissítés részeként válik elérhetővé, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a csomag csak részben, vagy teljes egészében fizetős lesz-e.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. _DiEGO_
2017.06.29. 19:11
Ez a mondat sántít ebben a formában !

Fontos része lesz a csomagnak a Windows Defender Application Guard is, ami arra koncentrál hogy a támadók megvethessék a lábukat az adott rendszeren, azaz megakadályozza, hogy sikeres támadást hajtsanak végre.

pont hogy: nehogy megvethessék , nem de ?!
vagy az ellen van hogy .... igaz a végén ott a magyarázkodás , mégis kifordított így eléggé !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. randor88
2017.06.29. 23:56
///KONTEO// Nem kene telitomni mindent hatso bejarattal aztan vegulis nem is lenne problema.. foleg nem hardveres szinten //KONTEO OFF//
Elso dolgom rendszer szinten kikapcsolni a windows defendert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2017.06.30. 07:49
Gratulálok, hogy a top 5-ben is benne lévő védelmet lekapcsolod, és raksz fel helyette egy másik fizetőset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. killbull
2017.06.30. 09:59
Defenderről annyit hogy ha nem kapcsolod ki, minden lassabb. Böngészés, még a játékok is. Random fogja a gépet úgy hogy görgeted le az oldalt akár itt Iponon, úgy dönt hogy kettőt kell görgetned hogy megmozduljon az oldal. Amint ki lett kapcsolva minden akadás mentesen megy. Jobb lenne ha a WIN 10 inkább az egyszerűségre hajazna vagy legalább felajánlaná hogy akarod e ezt a sok dolgot aminek a 70% át nem is használod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. katt777
2017.06.30. 11:47
Nesze neked, Kaspersky! Amúgy ebből az egészből megint az lesz, hogy minden mozdulatunk megy a M$-nak és a US szolgálatoknak, a vírusok meg ugyanúgy jönnek. Felhő alap, az kell, onnan lopnak/támadnak a legkönnyebben. Mindenesetre amíg alapból a win bizonytalansági rendszere értesítés nélkül kienged bármit a netre, én is az azonnali lecserélésére szavazok. Győzöm összefogdosni a sok szar kis wines kémprogramot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. randor88 5hR3k...
2017.06.30. 20:13
Teljesen jogos a gondolat, de 11 eve se tuzfalat, se virusirtot nem hasznalok. A bejovo portokat meg tobb router is megfogja. A kimenokert meg en felelek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!