iPon Hírek

Szintet lépnek a mobilos GPS vevők

Dátum | 2012. 03. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonokba épített GPS modulok nagymértékben megrövidítik a telefon üzemidejét, akár navigálásról van szó, akár csak egyszerű útvonalkövetésről. A Broadcom most bejelentett chipjének hála azonban, a jövőben radikálisan csökkenhet a GPS vevő energiaigénye.

A fogyasztás mellett lerövidül majd a pozícionáláshoz szükséges idő, valamint a chip mérete is kisebb lesz, és több műholddal lesz képes kapcsolatot teremteni. Az utóbbi képességet leszámítva szinte mindenért az új gyártástechnológia a felelős. Ez a modul már 40 nm-es csíkszélességgel készül majd. A gyártó állítása szerint a fogyasztás a felére csökkenhet, a jelenlegi chipekhez mérten, és a lapka 44 százalékkal kisebb területet foglal majd el. A legnagyobb változás azonban kétségkívül az lesz, hogy tízszer gyorsabban találja majd meg a helyét a világban. Támogatja majd a GPS mellett a GLONASS, a QZSS éa az SBAS műholdakat is, így a pontossága is nagyban javulhat.


Érdekesség, hogy képes lesz navigálni WLAN, Bluetooth és NFC segítségével is épületeken belül, de ennek a pontos technológiai hátteréről nem sokat árultak el egyelőre. Az elmondások szerint így akár azt is meg tudja majd mondani a telefonunk, hogy merre találjuk a farmerokat egy nagy áruházban.

Jó hír, hogy a BCM4752 nevű lapkát már gyártani kezdte a Broadcom, így talán már nem is kell sokat várni az első ilyen GPS vevővel felvértezett eszközre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. axe
2012.03.24. 11:11
HTC Wildfire S-t használok nekem idáig nem volt gond a gps-el Omnia 2-n pocsék volt de ez mégjobban hangzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2012.03.24. 19:12
Nekem is Wildfire S van, ami ugye nem egy csúcskészülék, és tényleg nincs akkora gond a GPS-sel.
A gyorsaság végül is nem hátrány, de nem kell annyira sokat várni, hogy most erre várjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706...
2012.03.24. 22:33
egy 5879gses feral druida, s egy 6198gs paladin lv80 moltenen
elindultak bevásárolni a plázában..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bld
2012.03.24. 23:13
"Az okostelefonokba épített GPS modulok nagymértékben megrövidítik a telefon üzemidejét, akár navigálásról van szó, akár csak egyszerű útvonalkövetésről. A Broadcom most bejelentett chipjének hála azonban, a jövőben radikálisan csökkenhet a GPS vevő energiaigénye." És növekedhet a reklámra fordítható energia mennyisége, de pszt... nehogy meghallják az illetékesek. http://hvg.hu/Tudomany/20120320_ingyenes_app
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!