iPon Hírek

Színváltás gombnyomásra, Philips-módra

Dátum | 2009. 12. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Többször is felmerült már a színváltó "e-burkolat" ötlete, ám úgy tűnik, a Philips most már a megvalósítást is komolyan gondolja - és igen kiterjedt tervei vannak a technika alkalmazására is (bár sajnos a várható megjelenési időpont ezekből még nem derült ki).


Elmondásuk szerint ez is egyfajta e-papír, így csak váltáskor fogyaszt áramot, saját fényforrása nincs, viszont éppen ezért a színei szabad ég alatt, napsütésben is élénkek és elevenek maradnak.


Ami a színek technikai oldalát illeti, egy rétegbe több színt is beépítenek, és természetesen mindegyik szín telítettsége külön-külön állítható, így az áttetszőség éppúgy megoldható, mint egy konkrét szín, vagy több különböző szín bármilyen tetszőleges arányú és árnyalatú keveréke.


További lényeges előnye a megoldásuknak, hogy viszonylag egyszerű, tehát könnyen és olcsón előállítható, valamint igen sokrétűen is alkalmazható - gyakorlatilag bármit beboríthatnak vele. A legkézenfekvőbb piac természetesen a hordozható eszközöké, de éppígy szóba jöhet asztali gépek háza, vagy még akár szobák ily módon való "tapétázása" is. Elég vad ötletek, majd meglátjuk mi lesz belőlük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. axe
2009.12.12. 16:07
utolsó képen a modern warfare 2-t akarja ábrázolni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gebana
2009.12.12. 16:29
ha olyasmi mint az epapír akkor nem lehetne textúrákat-képeket is megjeleníteni? mert oké, hogy kék, aztán zöld, de ha mondjuk pspnél játékokhoz lenne téma és az éppen játszott játéknál átváltana, az már jobban tetszene. vagy csak eleve a változatosság amit hozhat. mert a színcsere megunható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szerzetes
2009.12.12. 17:16
Mennyit szórakoznék vele, hogy a telefonra olyan mintát tennék mint a környezete (persze mások telefonjára). Tessék! Találd meg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Greathoof
2009.12.12. 17:23
@Gebana
Jah, úgy jó lenne

@axe
Lol, tényleg CoD6 : Modern Warfare 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MassKilla
2009.12.12. 17:58
váúúú ez olyan mint a wall-e ben a színváltós oberál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lajthabala...
2009.12.12. 18:37
MassKilla:

Nekem is a wall-e jutott először eszembe.

gebana:

Ahhoz, hogy textúrája is legyen, ahoz sokkal összetettebb vezérlés kell, meg pixelek. De az utolsó kép azt sugallja, hogy nem állnak meg a homogén szineknél. Egy szinre is lehetne vicces alkalmazásokat irni. Mondjuk minél világosabb van, annál sötétebb a telefon, és akkor éjszaka a fehéret keresed, vakitó napfényben a feketét. Vagy a egy timer, ami a legutolsó gombnyomás után elkezd a zöldből pirosodni, hogy figyelmeztessen, hogy régen nyomkodtad a telefonodat. Esetleg ugyanez aksi töltöttséggel.

Szerzetes:

Az is vicces lenne, ha spontán változtatná a szinét. Bemész a tárgyalásra, ebédlőbe, előadásra [....] elöl felejted a piros iPhone-odat, ami valamiért kékre vált, felmarkolja az arc, akié eredetileg kék volt, te meg viszed az ő később pirosát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ricsike012
2009.12.13. 15:06
Van pár ötletem a tapétaként való használatára:
(feltételezzük, hogy lehet képet vagy videót is rárakni)


1. A szobában felülre és oldalra felhőket meg eget berakunk. Alulra pedig New York-ot felülnézetből vmi magas épületről vagy helikopterről.

2. Vagy mondjuk akik nagyon messze laknak vmilyen tengerparttól, vagy nincs semmilyen romantikus hely a közelben az szól a csajnak hogy "Kicsiszivem gyere megnézzük a napfelkeltét."

3. Karácsonykor havazást berakni a szobába.

4. Akváriumot is lehetne csinálni: a szobában köröznének a delfinek, cápák.

5. Anyukát, apukát is lehet vele szivatni. Az egész szobát tele kell rakni oldalt ajtókkal és akkor "Nesze anya találj ki."

6. Szegényebbeknek pedig még örömet is tud okozni:
- Anyaaa nézd mennyi ajándék van a karácsonyfa alatt!
- Te buta az csak a fal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TescoZsomi
2009.12.13. 15:43
Ricsike012: Egyrészt az e,ner térlátását nem olyan egyszerü becsapni, hogy ne vegye észre a kép és a valódi ajtót/kilncset, másrészt a szegényebbeknek nem biztos, hogy futja ilyen tapétára, csak hogy mű-ajándékokat rajzolhassanak a fa alá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gebana
2009.12.13. 17:34


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Banzin
2009.12.14. 09:45
Ricsike012: Van ilyen megoldás már csak épp projektorral működik.

http://www.youtube.com/watch?v=--gACt4x1kA&feature=related

Nekem kapásból a gyerekori színváltós fogkefém jutott eszembe. Mikor rájöttem, hogy a melegtől váltja színét, ment egyből a forró víz alá, én meg rohantam játszani.

Amúgy az ötlet nem rossz. Ha az e-papír is folyadékkristályokra épül, akkor ha valaki leejti a masinát onnantól már nem működik normálisan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kange
2009.12.14. 11:50
Azért azt ne felejtsétek el, hogy amiket írtok az már mind megoldott: kijelzőnek hívják...

De most komolyan, valószínűleg nem is lesz alkalmas komolyabb grafika megjelenítésére, sem mozgókép lejátszására (hó esés, napfelkelte). Itt burkolatokról van szó, ami váltásnál fogyaszt áramot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!