iPon Hírek

Szivárognak az infók a 12 hüvelykes Apple MacBook Air-ről

Dátum | 2014. 12. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Apple 12 hüvelykes MacBook Air noteszgépéről elég régóta pletykálnak, most azonban friss információk érkeztek a jövevénnyel kapcsolatban, amelyekből elég sok vele kapcsolatos részletről lehull a lepel. A 12 hüvelykes kijelző esetében egyelőre bizonytalan, milyen felbontást alkalmaz majd, de ahogy az lenni szokott, a források ezúttal is azt várják, hogy Retina kijelző kerül a gépházba. Retina kijelző ide vagy oda, szerencsére egyéb érdekes részletekre is fény derült, amelyekből tudható, az Apple újdonsága Core M sorozatú, Broadwell-U típusú központi egységet alkalmaz majd. A 15 wattos TDP-vel rendelkező chip két processzormagot, egy videóvezérlőt, egy kétcsatornás LPDDR3-as memóriavezérlőt, valamint egy komplett déli hidat is rejt, azaz lényegében egychipes platformot alkot. A kétmagos Core M SoC hűtését az Apple várhatóan passzívan oldja meg, azaz az új MacBook Air nem tartalmaz majd semmilyen zajongó mozgó alkatrészt.
Komoly újítás, hogy az új ultravékony noteszgép megkapja az USB 3.1-es szabvány támogatását. Ennek hála a korábbi 5 Gbps-os helyett 10 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre, de ezzel együtt a tápellátással kapcsolatos lehetőségek is jelentősen kibővülnek, ahogy arról korábbi hírünkben már írtunk. Extraként még DisplayPort támogatással is gazdagabb lett az új USB szabvány. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy pontosan mikor esedékes az új noteszgép bemutatója.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. j.panzer
2014.12.29. 16:37
Sosem voltam Apple fan (bár egyébiránt csak az OS inkompatibilitás zavart mindig is), de ami a hardvert illeti, az Apple nagyon tud, és különösen igaz ez a laptopokra.
Valami elképesztően király ez a cucc. Passzív hűtés, mozgó alkatrész nélküli kiszerelés, retina display.
Odateszi magát rendesen. Kár, hogy a Win-es gyártók közül alig akad, aki le tud tenni egy alternatívát. A Dell XPS 13-15-s gépek, amikre rá merem mondani, hogy egyenértékű megoldások, HP-nek van még pár közel ilyen jó gépe, és talán-talán az Asus bár már a Zenbook-ok sem annyira jó alternatívák.
De azért legyünk őszinték, ezt a műfajt az Apple teremtette.

Az meg nagyon brutál, hogy már évek óta az USB csati a legvastagabb alkatrésze ezeknek a gépeknek.

Egy szó mint száz, maga a hardver valami iszonyat király, és le a kalappal előtte, számomra igazi álom vas, bár a soft miatt sosem kéne.
Remélem a 2015-s Dell XPS-ek méltó kihívók lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. aberwinkl
2014.12.29. 18:25
Sry, de az Intel Core M sorozatú processzoroknak 4,5 wattos TDP-je van. A mostani Air-ben van 15-ös, ami minden esetben megfelelő aktív hűtést igényel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. j.panzer aberw...
2014.12.29. 18:36
Gyanús, hogy igazad van, nekem is feltűnt, de azt hittem ez valami ultra burst TDP érték.
Persze lehet, hogy csak elírás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. paganifrea...
2014.12.30. 00:42
Nincs igaza.
"Aside from the Core i7-5557U which has 4 MB L3 cache, all other chips will have 3 MB L3 cache, 15W TDP and support both DDR3 and DDR3L memory."
Ezek valódi processzorok, nem táblagépbe szánt Broadwell-Y-ok, amik esèlytelenek lennènek az Apple-nél megszokott teljesítményt hozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. aberwinkl pagan...
2014.12.30. 13:55
Sajnálom, ha nem sikerült az előző egyszerű megállapításaimat értelmezni, de miben is tévedtem volna?

Intel Core M -> http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/next-generation-core-processors.html

-> vagyis 4,5 W

Macbook Air early 2014 -> http://www.everymac.com/systems/apple/macbook-air/specs/macbook-air-core-i5-1.4-13-early-2014-specs.html

-> vagyis 15 W

A 15 W-hoz kell aktív hűtés, a 4,5 W-hoz nem.

A jövőre megjelenő Air-ről nem is nyilatkoztam, bár lehet a kötőszavakban tévedtem Ha bármi tárgyi tévedés lenne az előző hozzászólásomban, kérlek javítsatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SgScorpion j.pan...
2015.01.04. 12:31
Ha árban gondolkozol,akkor bármelyik, ismétlem BÁRMELYIK gamer laptop odaveri az Apple-t A HARDWARE-ekben... ugyanis az apple sosem a hardware-re támaszkodott, hanem a software-ekre!! Az, hogy szép a laptop, meg retina... most nézz rá az Apple laptopok árára, és rájössz, hogy ennyiért igenis kell rá retina!


És nem, ezt a műfajt nem az Apple teremtette...
Mint a külföldiek is írják: Nem mindegy, hogy Invention(feltalálás) or Innovation (Új dolog bevezetése, a korábbinál jobb)!

Ne utálj, szeretem az Apple megoldásait, de ha a z árát nézzük ITT MO-n, akkor mindig találunk egy JOBB alternatívát! Habár külföldön is már ugyanez a helyzet!

Én azt mondom, hogy az Apple mindigis az All-In-One PC királya volt/van/lesz! iMac-re sose találtam JOBB alternatívát! (Főleg az új 5k!!! m9 295x2-es iMac, ami elég brutál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!