iPon Hírek

Szlovákiában szárnyal az e-kereskedelem

Dátum | 2010. 01. 07.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Bár a szlovák kiskereskedelem tavalyi forgalma legalább 9 százalékkal elmaradt a 2008-astól, nem minden területen érződik a visszaesés. Az internetalapú üzletházak forgalma szárnyal, az e-kereskedelem néhány képviselője 50 százalék körüli forgalomnövekedésről beszél - írta a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap -, mivel kényelmes és alacsonyabb árakat kínál. "Az elmúlt évhez viszonyítva az idei forgalomnövekedés elérheti az 50 százalékot" - mondta még a decemberi csúcsforgalom idején Michal Mesko, az egyik legnagyobb szlovák e-könyvkereskedő, a Martinus.

sk ügyvezetője, hozzátéve: "előzetes becslésünk szerint a karácsonyi időszakban mintegy 150 ezer dvd-filmet és könyvet postázunk az ügyfeleinknek.

" A vevők a drágább lexikonoktól, képeskönyvektől sem riadtak vissza - állították az ágazat képviselői. Decemberben volt olyan hét, amikor 42 százalékkal nagyobb forgalmat könyveltünk el, mint 2008 hasonló időszakában - közölte Martin Dernar, a Mall.

sk marketingmenedzsere. Néhány e-kereskedőház a növekvő forgalomra hivatkozva figyelmeztette ügyfeleit, hogy legkésőbb december 18-ig, egyes esetekben december 21-ig adják fel rendeléseiket, mivel csak így tudják garantálni a karácsonyig történő szállítást. A könyvek és dvd-k mellett a műszaki cikkek voltak a legkelendőbbek. Továbbra is sláger a sík képernyős tévé - állítja Dernar. Peter Sebek, az Obchodny-dom.

sk képviselője szerint a kenyérsütő gépek, a különböző mixerek és az újabb generációs kávéfőzők szintén jól fogytak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!