iPon Hírek

Szokatlan dizájnnal érkezik az új DeepCool PC ház

Dátum | 2014. 12. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DeepCool bemutatta legfrissebb számítógépházát, amely a Landking nevet viseli. Az 512 milliméter hosszú, 218 milliméter széles és 515 milliméter magas újdonság SECC acélból, illetve ABS műanyagból készített komponensekből áll, üres tömege pedig 6,67 kilogramm.
A kívül-belül matt fegyverszürke festéssel ellátott Landking rendhagyó dizájnt alkalmaz, így mindenképpen kiemelkedik a közepes torony formátumú számítógépházak szürke kínálatból – azt pedig mindenki döntse el maga, hogy az extravagáns előlap előny-e vagy inkább hátrány.
Az ATX, microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó Landking alaplaptálcájáról természetesen nem hiányzik a szokásos szerelőablak, de ezzel együtt néhány egyéb kivágás is található a tálcán, amelyek a hatékony kábelmenedzsmentet segítik – csak úgy, ahogy az alaplaptálca mögötti hely. A meghajtókat három darab 5,25 hüvelykes külső, illetve öt darab 3,5 hüvelykes belső bővítőhely várja – utóbbiak a fiókos rendszernek köszönhetően 2,5 hüvelykes adattárolókat is fogadnak. A felsorolt, szerszámok nélkül szerelhető bővítőhelyeken kívül további két darab dedikált 2,5 hüvelykes bővítőhely is található a házban.
PCI bővítőhelyből összesen nyolc áll rendelkezésre, így akár négy darab kétslotos videokártyából álló multi-GPU rendszer is elszállásolható odabent. A Landking maximum 280 milliméter hosszú bővítőkártyákat nyelhet el, processzorhűtőből pedig maximum 165 milliméter magas példány fér el benne. A tápegység a ház alján, hátul helyezhető el – akár extrém hosszú példány is elfér itt, hála a bőséges helynek. A tápegység alatt természetesen rezgéscsillapító gumilábakat, illetve egy kivehető szűrővel ellátott szellőzőt is elhelyeztek.
A lehető legjobb szellőzésről összesen négy ventilátor gondoskodik. A ház elején és hátulján 1-1, a ház tetején pedig két darab 120 milliméteres légkeverő található, amelyek közül a hátlapi még LED-es világítást is kapott. A hatékonyabb és halkabb működés érdekében egy ventilátorfordulatszám-szabályzó kapcsolót is kapott a Landking, amely összesen három darab légkeverő vezérlésére ad lehetőséget. Igény esetén a hátsó rendszerhűtő ventilátor helyére 120 milliméteres hőleadó radiátor is szerelhető, a tetőlapi légkeverőket pedig 140 milliméteres ventilátorokkal is helyettesíthetjük.
Az előlapi portok ezúttal a tetőlapon kaptak helyet: ezek között két darab USB 2.0-s és két darab USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. Extraként Hot-Swap támogatással ellátott tetőlapi HDD/SSD dokkolót is szerepel a repertoárban, amely SATA csatolófelülettel ellátott meghajtókat fogad.
A remekül szellőző Landking plexi oldalablakkal ellátott oldallappal kerül az üzletek polcaira. A DeepCool illetékesei egyelőre nem árulták el, pontosan mikor válik elérhetővé a Landking, illetve azt is homály fedi, pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Asagrim
2014.12.29. 16:15
Neki se állok részletezni, hogy mi van rosszul kivitelezve rajta és miért, mert hosszabb lenne a hozzászólás mint a cikk ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kerty
2014.12.29. 16:27
Azért azzal a remek szellőzéssel várjuk meg a teszteket A kék/piros nyilacskák még nem jelentenek semmit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Kerty
2014.12.29. 16:30
Többek között ... nálam már attól is fulladnak a ventilátorok a tetőben, ha porszűrő van a rácson. Erről még a rácsot is lespórolták az egyik ventinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Vizion
2014.12.29. 16:40
Háát, én nem estem hanyatt, semmi extrát vagy formabontót nem látok, ami ne lett volna már máshol. 14-16 k felett már sok a konkurencia, szal. valahol itt lehet árban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RealDreamQ
2014.12.29. 16:44
Max ennek a gyártónak számít újdonságnak , mert kisezer számra létezik ilyen s hasonló megoldás jó ideje . Esetleg elszakadtak a bekövesült saját stílusuktól ...
Külsőre tetszetős . Hasonlít Gigabyte házam megoldásához ...
Hatalmas a kínálat , így csakis nagyon jó beárazással érvényesülhetnek .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rathrol
2014.12.29. 18:58
Csak engem emlékeztet a teteje robotzsaru sisakjára?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2014.12.29. 19:07
"most az tervezési hiba h megakad a felsőventiben a marék mocsár vagy egy kisegér feje beszorul a lapátok közé? nemértem."

Az a tervezési hiba, hogy teljesen tisztán tartott, szellőző tetőburkolatnál is már romlik a hűtőteljesítmény, mert akadályt képez a ventilátor légcsatornájának. De ha még szellőzésnek esélye sincs, a meleg levegőt fogja kavargatni az a 2. tetőventi, másra nem lesz jó.

Még jó hogy nincs elég hely a tetőben radiátornak ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TigerCat Rathr...
2014.12.30. 04:27
Nekem is ez volt az első gondolatom...
:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!