iPon Hírek

Szokatlan tulajdonságokkal érkezik a Dell új táblája

Dátum | 2012. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Windows 8 megjelenésével rengeteg új tábla PC kerül forgalomba, amelyek többsége az átlagfelhasználókat veszi célba, de ersze lesz néhány olyan példány is, amelyeket gyártóik kifejezetten üzleti felhasználóknak szánnak: ilyen termék a Dell Latitude 10-es megoldása is, amely több szempontból is kilóg a mezőnyből.


Annak ellenére, hogy az újdonság csak 10 milliméter vastag, lesz rajta normál méretű SD memóriakártya olvasó és egy normál méretű USB port is. A kínálatból persze a HDMI port sem hiányzik, ám az már csak mini-HDMI kivitelben érkezik. A portok számát tovább lehet növelni a külső dokkoló segítségével, így további négy USB port, egy Gigabites Ethernet port és egy normál HDMI videó kimenet is elérhetővé válik.

A Latitude 10 egy 30 wattórás akkumulátorral érkezik, ami rendhagyó módon könnyedén eltávolítható. A táblák és az okostelefonok többségében az akkumulátor beépítve foglal helyet, így a felhasználók csak akkor tudják kivenni, ha iFixit szintű szerelői képességekkel vannak megáldva.


A Dell üzleti felhasználóknak szánt táblája emellett Wacom érintőceruza támogatással is rendelkezik, igaz, a 10 colos érintőkijelző felbontása kissé alacsonynak tűnik a maga 1366 x 768 pixeles natív értékével, pedig valószínűleg az üzleti felhasználók is értékelnék a magasabb felbontás adta előnyöket. A Latitude 10 háza egyébként Clover Trail Atom processzort rejt, amely 2 GB-nyi rendszermemória és 128 GB-nyi NAND Flash adattár társaságában foglal helyet az alaplapon. Az új tábla emellett különböző vezeték nélküli kommunikációs opciókat is kínál: ilyen például a WiFi és a Bluetooth adapter, de rajtuk kívül mobil szélessávú internetkapcsolat is elérhető lesz, igaz, utóbbival kapcsolatban egyelőre nincs túl sok információ.


A Latitude 10 várható végfelhasználói áráról még nem hullott le a lepel, az azonban már tudható, hogy az Intel Atom alapú Windows 8-as táblák a 700 dolláros árszintről indulnak majd. A fentebb említett extra tulajdonságok miatt a Latitude 10 szinte egészen biztosan többe kerül majd 700 dollárnál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. axe
2012.09.20. 12:51
Minden nap olvasok ezen az oldalon egy olyan cikket mostanság amiben íráshiba van, ez a színvonalat csökkenti...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nyikes101
2012.09.20. 18:35
Ezzel én is így vagyok. Egyes cikkekben több is van. Én sose küldök úgy el még egy egyszerű mailt se hogy át ne futnám előtte. Nem telik sok időbe.
Senki ne értsen félre, hálás vagyok a cikkekért és a kákát se szoktam keresni, de azért zavaró.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. VagasiFeri
2012.09.20. 19:26
Én vagy későn olvasom a cikket, vagy tl;dr , de ritkán találok hibát, azok sem zavaróak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2012.09.20. 23:38
lehet, hogy a hiba nem zavaró, csak egy ilyen volumenű oldalnál nem megengedhető, vagy a színvonalat húzza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Conchudo
2012.09.21. 22:54
Ez miben lesz jobb mint a már piacon lévő Dell Latitude ST? Szinte minden egyezik, kivéve a kijelző felbontásának romlását!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Conchudo
2012.09.21. 22:55
Bocsánat, nem romlik 1280x800-ról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!