iPon Hírek

Szonár: az adatvédelem új eszköze

Dátum | 2011. 02. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

A legjobb jelszavak és azonosítórendszerek sem érnek semmit, ha az ember belép a fiókjába, majd úgy hagyja ott a gépet, hogy előzőleg elfelejt kilépni. Ezt a problémát orvosolja igen hatékonyan a Key Source International (KSI) legújabb billentyűzete.

A SonarLocID Keyboard ugyanis a felhasználó helyett is észben tartja ezt az apró, de annál fontosabb részletet, és ennek megfelelően nyomban ki is lépteti, amint az elhagyja a gépet. A felhasználó jelenlétét vagy távozását hanghullámokkal (szonárral) érzékeli; amikor a felhasználó - vagy valaki más - visszatér, újra be kell lépnie. Ezt teheti névvel és jelszóval éppúgy, ahogyan a billentyűzetbe szintén beépített azonosítókártya- és ujjlenyomat-olvasóval is.

A számítógéphez a SonarLocID USB-sen csatlakozik; konfigurálni és programozni a hozzá járó alkalmazással lehet. Az egyéni beállításokat a saját fedélzeti flash memóriájában tárolja. A KSI elmondása szerint a billentyűzet zökkenőmentesen együtt tud működni a legtöbb elterjedt beléptető- és webes biztonsági rendszerrel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Szucseee
2011.02.25. 12:23
"A legjobb jelszavak és azonosítórendszerek sem érnek semmit, ha az ember belép a fiókjába, majd úgy hagyja ott a gépet, hogy előzőleg elfelejt kilépni."

Szerintem nincs szükség semmiféle szonárra, vessen magra aki bejeltkezve marad nem biztonságos gépen!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tookmindeg...
2011.02.25. 13:24
"What can be simpler?" Windows gomb + L.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2011.02.25. 13:34
Noss igen minden bizonnyal nyilvános gépen a hülye hagyja csak bejelentkezve magát mondjuk a bankfiókjába vagy hasonló fontos fiókot nyitva hagyva. de ott meg nem hiszem h ilyen bill lesz előtte ill nem hiszem h a hóna alatt visz 1et e célból magával, ha meg otthon vagyok ott tök mind1. szóval elég useless dologgal akarnak már megint vakítani. Egyetlen értelmes dolog benne az ujjenyomattal vagy azonosító kóddal azonnal hozzá férhető fiók adatok arra az esetre ha valaki lusta bepötyögni azt, erre pl a Norton funkciója is tök jó, egy ilyes féle progi meg elég alap, valami védelem nem árt a gépnek, de ebből viszont máris jön h innentől a bilentyűzet felesleges plusz lenne számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2011.02.25. 15:21
2 perc belépni jelszó nélkül jelszavas rendszerbe ha nincs rajta titkosítás szóval ez sem ér sokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csfejes
2011.02.25. 15:59
Mondjuk az tisztán látszik, hogy nem dolgoztatok még olyan irodában ahol sokan vannak! Ez a cucc ilyen helyre való senki nem gondolta hogy otthon akarod használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Enno
2011.02.25. 18:39
mondjuk én nem feltételezném a munkatársaimról h el akarják csórni a munka anyagom a banki utalásaim meg elvből se ott végezném a munka helyen. az új lenyomatosdinak viszont lehet haszna hitelesítések egyszerűsítése a vezetőbb beosztásúak körében
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djtroi
2011.02.25. 20:54
Nemudom ti hogy vagytok vele de én gyakran vagyok úgy, hogy síri csöndben ülök a gép előtt és éppen olvasok a gépen (bejelentkezve) erre kilép a fiókból....
Egyébként vannak olyan oldalak ahol egyforma a statikus IP-cím akkor be lehet lépni más fiókjába ha mind a 2 fél menti a cookie-kat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pisztoly
2011.02.27. 12:56
az új lenyomatosdinak te tuti nyelvtan tanár vagy!
egyébként kinézetre full gagyi a cucc. erre már nem futotta csak a csúnya szonárra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. matthew11
2011.02.28. 02:04
Nem találták fel a spanyol viaszt
http://blueproximity.sourceforge.net/

Természetesen itt is csak elég el/otthagyni a kulcsot, és akkor lőttek a dolognak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!