iPon Hírek

Szorosabbra fűzi a kötelékeket a Google a Yahoo-val

Dátum | 2008. 05. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Google alapítóinak bejelentése szerint komoly érdekeltségük fűződik a Yahooval nemrégiben létesített kapcsolatuk megerősítéséhez. Szergej Brin és Eric Schmidt ezt még a Google éves közgyűlése előtt jelentette be, válaszolva egyben azokra a kérdésekre is, hogy lesz-e több is, a Yahoo hálózatán megjelenő Google-es AdSense hirdetések kéthetes próbaüzeméből.

Brin elmondása szerint már javában folynak az egyeztetések a Yahoo-val és mindkét félt "izgalommal töltik el" az új lehetőségek. Értékelése szerint a próbaüzem teljes sikerrel zárult és nagyszerű alapot ad a Yahoo-val való további egyeztetésekhez. Ezzel tehát egyben rácáfoltak azokra a korábbi spekulációkra is, amelyek azt feltételezték, hogy ez csak egy alkalmi szövetség volt, afféle gyorssegély a Google részéről annak érdekében, hogy a fő riválisának tekinthető Microsoftot távol tarthassa a Yahoo-tól (ez utóbbi célt mindenesetre elérték).

Az éves közgyűlésen egyebek mellett leszavazták a részvényesek két, emberi jogokkal kapcsoaltos felvetését is. E kettőből az első egy külön emberi jogi bizottságot alakított volna a cégen belül, míg a másik fokozta volna a cég ellenállását az olyan országokból érkező tartalom-cenzúrázási kérelmek ellen, mint például Kína (amely ország vezetőségének gyorsan fejet hajtva a Google egyebek mellett számos olyan YouTube-videót is elérhetetlenné tett Kínában, amelyek sértették az ottani vallási és politikai dogmákat).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!