iPon Hírek

Szövetségre lép a Nokia és az Intel

Dátum | 2010. 02. 15.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Nokia és az Intel egyesítik Linux-alapú operációs rendszereiket és ezzel egy új, mobiltelefonokon alkalmazható platformot hoznak létre - írja a Marketwatch. A Meego névre keresztelt rendszer a mobilokon kívül, netbookokon, okostelefonokon és televíziókon is működik majd. A közös szoftvert a második negyedévben bocsátják ki és a két vállalat korábbi szoftverei az új rendszeren is futni fognak. Az új platform versenytársat teremet a Google egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendszerének, az Androidnak. A megegyezés azért is bír jelentősséggel, mivel az iparágban egyre több operációs rendszer működik, így egyre nehezebben "értik meg" egymást. A széttöredezettség jelentősen hátráltatja az egész iparágat: a telefonok megtervezéséhez és a szoftverek megírásához is lényegesen több időre van szükség. Az új rendszer viszont túlmutat a telefonokon: lényegesen csökkenti a fejlesztéshez szükséges időt és egyszerűsít a kezelhetőségen - mondta a Nokia mobileszközök részlegének vezetője.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mythbuster
2010.02.15. 18:35
A két IQ bajnok összefog, és együttes erővel egy újabb téglagyár kiépítésébe fognak... Az akció fedőneve: Nokia "Connecting people with Intel brickes"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Victore
2010.02.15. 18:45
Ott a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pycur
2010.02.15. 21:29
S60 telók poowaa! Inkább abból csinálnának még pár fajtát hogy legyen miből válogatni, mert amikor venni kellett biza szűrő be: érintő kiesik, szétnyitós/csúszós szintén és 60e ft alatt nem sok maradt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!