iPon Hírek

Szülinapos a Blizzard

Dátum | 2011. 02. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

1991. február 8-án alapította meg Mike Morhaime, Frank Pearce és Allen Adhem a Silicon and Synapse nevű céget amit napjainkban már mint Blizzard Entertainment ismerünk. A cég fennállásának 20 éve alatt olyan játékokat tett le az asztalra mint a Lost Vikings (1992), a Rock'n Roll Racing (1993), a Blackthorne (1994), a Warcraft: Orcs & Humans (1994), a Warcraft II (Tides of Darkness), a Warcraft 3 (Reign of Chaos), a Starcraft I és II, a Diablo I és II és a World of Warcraft. A cég egyik alapelve, hogy törekedjen a minőségi játékok készítésére, kedvenc mondásuk a játékok elkészülésének időpontját firtató kérdésekre mindig is az volt, hogy "It will be released, when it is done!" (Majd akkor adjuk ki ha készen lesz!)

Boldog születésnapot Blizzard!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. sensejke
2011.02.08. 23:37
Ennek örömére küldjék a Diablo 3-at!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. tibour
2011.02.08. 23:48
Kár hogy leragadtak annál a lélekcsapda MMO-nál. Az a démonikus wow több kárt tett a gyerekekben, mint a kábítószerek.
Hihetetlen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Smoke
2011.02.09. 01:38
Feltételezem még nem játszottál vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. shazzla
2011.02.09. 05:56
tibour -nak igaza van !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. vanhelzing
2011.02.09. 06:18
"démonikus wow" A mindenit ez nagyon tetszett ez kicsit olyan mint amikor a keresztény egyház azt mondta a Harry Potter sorozatra, hogy az ördög műve. Azért egy kicsit erős sztem, hogy a wow károsabb mint a kábítószer tekintve, hogy a wowot egyszerűen kikapcsolod míg a drogról nem igazán lehet leszokni max nélküle élni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Ipadnak
2011.02.09. 08:37
A játékaik minősége vitathatatlanul magas, nekem sajnos a WC1-2-n kívül más nem jött be igazán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Copy
2011.02.09. 09:01
A Rock'n Roll Racing és a WoW kimaradtak. Az összes többit imádtam/imádom
Soha nem felejtem el a Lost Vikings és a Blackthorne hangulatát sem és az is beleégett rendesen az agyamba, amikor apámmal ültünk ketten a gép előtt és instrukciókkal látott el, hogy hogyan és mit építsek a Warcraft 1-ben. Soha előtte (leszámítva a Commodore64-es Artillery Duel-t) és utána sem játszott egyetlen számítógépes játékkal sem. De mikor hazamentem suliból és már várt, hogy játszunk már vele, az hihetetlen volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. exec79
2011.02.09. 09:16
kedves tibour barcsak minden kabszeres inkabb wowozna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. mThom
2011.02.09. 09:16
vanhelzing, hidd el, van olyan káros, mint a drog... majd ha a te barátaidat is beszippantja, akkor majd meglátod. "Egyszerűen kikapcsolod": nem hinném, mert nem ment nekik, állandóan csak játszottak, és teljesen antiszociálisak lettek. Nem mentek sehova, se télen, se nyáron, a szobából nem lehetett kirobbantani őket. Állandóan csak a WoW ment...
Nem kívánom senkinek, hogy megtapasztalják, milyen is tehetetlenül végignézni, ahogy az ember körül szinte mindenkit beszippant ez a fos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Copy
2011.02.09. 09:31
Szerintem meg egyetlen játék sem veszélyes önmagában. Ha megfelelő szülői felügyelet mellett marad a csemete, vagy később, "felnőtté válását" követően egészséges önkontrollal el tudja dönteni, hogy mi az a játék és mennyi ideig, ami még belefér és mi az, ami már káros. Ahol és akiknél problémát okoz, ott ne a programban keressék a hibát, ott alapvetően gondok vannak a fejekben és a szülő-gyermek kapcsolatokban.
A probléma nem a játékból, nem a WoW-ból ered, hanem abból, hogy a szülők b@sznak rá, hogy a kölök mit csinál. Nem ellenőrzik a játékokat, nem magyarázzák el nekik, hogy amit lát, azt hogyan értelmezze. Rengeteg cikk megjelent már pro-contra; itt hadd ne folytassuk szerintem.
A születésnapról van szó, és arról, hogy a Blizz bizony letett valamit az asztalra, ami vitathatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. rootshaper
2011.02.09. 09:57
"Azért egy kicsit erős sztem, hogy a wow károsabb mint a kábítószer tekintve, hogy a wowot egyszerűen kikapcsolod míg a drogról nem igazán lehet leszokni max nélküle élni." - a drogot is egyszeruen "kikapcsolod" egy idore, mint a wow-ot... csak aztan jonnek az elvonasi tunetek. meg mikor nincs penz gamecard-ra akkor anyu/apu meglopasa. attol, hogy ez legalis, a drogok nagy resze meg nem, meg egy centivel sem jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. newclear Copy
2011.02.09. 11:29
Az feltűnt, hogy olyan dolgokat írtál le, amik miatt általában a fiatalok droghoz nyúlnak? Lehet csak véletlen egybeesés...

"Szerintem meg egyetlen drog sem veszélyes önmagában. Ha megfelelő szülői felügyelet mellett marad a csemete, vagy később, "felnőtté válását" követően egészséges önkontrollal el tudja dönteni, hogy mi az és mennyi ideig, ami még nem káros. Ahol és akiknél problémát okoz, ott ne a szerben keressék a hibát, ott alapvetően gondok vannak a fejekben és a szülő-gyermek kapcsolatokban.
A probléma nem a drogokból ered, hanem abból, hogy a szülők b@sznak rá, hogy a kölök mit csinál. Nem "ellenőrzik" a barátait, nem magyarázzák el neki, hogy az életet, gondokat hogyan értelmezze."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Copy
2011.02.09. 13:01
Továbbra is maradok azon a véleményen, hogy a számítógépes játékok önmagukban nem károsak. Az ellenkezőjét soha, senki nem fogja bebizonyítani nekem. Ha valakinél valamilyen torzulást okoz egy játék, ott fejben van gond. Semmivel sem rosszabb akár egy erőszakosabb kivitelű játék sem (persze a realitásoknál maradva), mint egy műanyag pisztoly, amivel lődöznek egymásra eltorzult arccal a kicsik a játszótéren, vagy anno a fakard, vagy akár csak egy iskolai bunyó. Ezek (harc, versengés, játék, élvezetek) az emberi (állati) természet részei.
OFF
De ha már kiforgattad a szavaimat, akkor arra meg azt mondanám, hogy egyes enyhe drogok szintén nem okoznak lelki torzulást sem pedig függőséget. Kár ezen is vitatkozni, ez is tény. Nem kell itt is egyből kokainnal, meg heroinnal dobálózni, mert az a kábítószerfüggőség felső foka, az már tényleg beteg dolog.
ON
De én nem akarok ezen vitázni, nálunk hozzáértőbbek veszekednek ezen eleget nap, mint nap. Nem csak a WoW-al kapcsolatban, hanem alapvetően a számítógépes játékokkal sőt a számítógéppel kapcsolatban is, mióta számítógép és számítógépes játékok léteznek. És ezt a pár hozzászólást elolvasva még fognak is egy darabig.
Sem Te, sem én nem fogunk igazságot tenni ebben a kérdésben; amiket itt leírkálunk, azok meg csak feleslegesen eldurrogtatott gondolatok, amikkel egymás kedélyeit borzoljuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kiskoller
2011.02.09. 13:08
A WoW azért okoz függőséget, mert MMO. Sok ismersőm WoWozik és utálják a játékot mert szar szerintük is, de nem teszik le, mert ott van a klánjuk, a "barátaik" stb stb amiket nem akarják leváltani.
Nem azért okoz függőséget mert olyan amilyen, hanem mert MMO és 6 millióan játszák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Enno
2011.02.09. 13:56
Vanillába még jó volt, BC még ok-ok , de a Wtlk epicly fail volt , akkor kezdtem vele játszani hogy kiadták , de a Lick king már olyan kiábrándulást okozott , főleg a játék lebutításával megjelenő sok agyhalott barom, most hogy Cata-ba már annyit előre sikerült lépnie Blizz bácsinak lick kinghez képest h itt már nem csak állunk 1 helyben és spammolunk egy gombot style van ami az agyhalottak népes táborát vonzotta a játékba ( sok dolcsit hozva ezzel a konyhára, pont ez a baj vele, minőség helyett a termelékenységre állt át a wow inkább ). Szóval hogy már itt olykor CC-zni kell vagy épp kiálni a tűzből különben bai bai , na most az IQ low-ok meg egyenesen kifakadtak a Blizzard fórumain hogy "omfg kewl NERF" mert hogy milyen nehéz lett a játék , hát szánalom, még mindig nincs az igazi régi challange sehol se, csak akinek ugye még a super márió is nehézségeket okoz ne akarjon itt progresselni. Na de blizzard szószerint meg mondta, hogy nem akarnak még egyszer olyan szintes wow-ot kiadni mint a Lick king hogy csak "áll egyhelyben a játékos és spammolja a kis gombocskáját" .
De azért a vanilla mikor mondjuk szerverenként max 1 guild járt bossot is ölni naxx40be a többi max a trash-en wipeolhatott na az jó volt, volt presztizs és elismerés. Én guildem kb ott tolt Quit wowot mikor Ulduar kijött és elsőnap minden lement pár HM-el csak Algalon nem ugye, hát nó komment, tavaj áprilisban én is végleg kiábrándultam belőle és eszem ágába sincs vissza menni abba a selejt pénz nyelőbe.

Copy - igen a játékok nem károsak , az ember a káros ezt már tudjuk rég, saját magát nem képes kontrollálni de karaktereket akar , aztán roszabb esetbe jutunk oda mint kis német barátaink akik ideg összeroppanásban tizen évesen napi pár órát a pszichiáternél töltenek , legröszabb esetben amcsikból kindulva saját anyját szurja nyakon a konyha késsel mikor az benyit hozzá a hetek óta sötét szobában vegetáló kis "fiához"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. newclear Copy
2011.02.09. 14:09
Nem állt szándékomban borzolni a kedélyeid, sem pedig kiforgatni a szavaid... Egyszerűen megláttam a hasonlóságot. Azt én is nevetségesnek tartom, hogy sok esetben a játékokra fogják ami történik, és nem néznek szembe a valós tényekkel. Vitázni sok egyéb mellett persze erről sem éri meg különösebben, de "beszélgetni" attól még lehet, és szerintem ez inkább az.

Személy szerint én az enyhe drogokat sem díjazom (nem mondom, hogy te igen), és néha attól is undorodok ahogy sokan menőnek hiszik... Hát higgyék csak, aztán majd később lehet erre is úgy tekintenek mint azokra akik az alkohol tilalom alatt itták a sok széthígított "italt". Persze ez megint főleg azokra igaz akik már átestek a ló túloldalára. Na de azt hiszem ez egy Blizzard-os hírnél nagyobb OFF-ba már nehezen csaphatna át, szóval tényleg hagyjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. rootshaper
2011.02.09. 14:48
"Nem azért okoz függőséget mert olyan amilyen, hanem mert MMO és 6 millióan játszák." - kilenc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Enno
2011.02.09. 14:58
Jóég tudja hogy az X millió eladott példánból mennyi a tényleges aktív account elég sokan hagyták azért abba azok közül akik még vanillát és TBC-t azért tolták elég rendessen , arról meg nem is beszélve hogy sok kis burzsuj arc 4-5 karival multi boxol, mert lehet és úgy gondolják fun főleg BG-n shamanokkal, holott az ilyenek miatt szokott kikapni az adott csapat de nem baj , van aki meg csak így lvl-ezni a karijait , indít 5 valamit mert az 1 group azt tolja. meg aki külön accountot tart csak azért hogy egy kis lvl1es gnóm a nap 24 órájában IF ah előtt ácsorogjon vérbeli kis undercutterhez híven
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Copy
2011.02.09. 15:02
Na hát akkor jól van akkor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. verszics
2011.02.09. 15:50
hát hb blizzard
mellesleg sok a függő,de én igen hamar meguntam a wowot ...
sok mmot játszottam amelyek a közelébe sem érnek a wownak (cabal,sro,mu) és igazából ezek között mindegyikre ráuntam 1-2 hét után...
és szvsz aki bármilyen játék függőjévé válik,annak komoly gondjai vannak az igazi életével...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. reednow
2011.02.09. 16:09
Nekem még sosem volt olyan érzésem, hogy kihagytam volna valamit a WoW mentes életeMMÓdommal! Az MMO-t bizonyára nagyon sok szabadidővel rendelkező kockaagyúaknak találták ki. Még jó, hogy nem rájuk épül az emberi társadalom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. uristen
2011.02.09. 17:19
Hat ez a WoW tenyleg nagyon odaragasztja a gep ele az emberek, es bevallo, en mar annyit jatszottam vele, hogy hihetetlen. De en egy ido utan megunom es csak ugy vagyok vele, hogy valami mas kedvemre valo dolgot is csinalni kene. Sokak elhiznak a gep elott en mig abbahagyom a WoW -ot edzek. Bar mostanaban nem WoW-ozok, megis eleg sokat vagyok gep elott, de legalabb nem leszek szivbajos, maximum a sok kavetol, de idegessegtol tuti nem. Osszessegeben kiraly jatek a WoW, csak azt nem ertem, aki mar tobb, mint 4 eve tolja, az miert nem unja mar... En reg meguntam volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rootshaper
2011.02.09. 21:32
Enno: blablabla... szerinted a Blizzard mindenfele adatbazis nelkul kezeli az accountokat? ugyan mar. tudjak ok halal pontosan, mennyien jatszanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kapmar
2011.02.09. 22:04
Sensejke-nek igaza van. Ennek a napnak az örömére igazán kiadhatnák már a Diablo3- at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2011.02.10. 00:33
rootshaper ha beregélek 5 accountal vagy többel mert multi boxolni akarok plusz 1-2 gnum AH farmer kari az máris gyarapítja az aktív accok számát , amit ofc beleszámol a blizzard, a jóég pedig a blizzard az alul írt sorokban , de az is biztos hogy nem veszi külön azt hogy ha 1 ember 10 acc-al van , 10nek veszi és kész,meg sok kis gold seller account amelyeken a lét tárolják a szervereken . senki nem lesz olyan barom hogy a saját ágyába ****jon.
Mindenki fényezi magát és úgy állítja a dolgokat hogy az jól mutasson , még ha nem is akkor is , üzlet politika.
Az ilyen szépítéseket nem rég jól láthattuk mikor a zene kiadó céget beperelte a rengeteg előadó mivel semmiféle részesedést nem adtak nekik az utánna kaszált sok millióból, aztán persze mondtak fűt fát hogy ők akartaaak, majd 1x valamikor... utánna meg a perre reagálva valami kis röhej összeggel kiszúrták az előadók szemét amit nem vettek épp jónéven.

Lényeg a lényeg, vigyék az agy halottak a WoW-ot már úgyis nekik szól csak szinte, no life-kodjanak kedvükre hamár a real life-ban nem boldogulnak és befordultak csak a monitorra tudnak meredni.

A Diabló viszont jó volt 1 is , 2 is , szóval arra 1 végig játszás erejéig szivesen vetnék pár pillantást , remélem lesz benne Paladin is , ha nem meg teszi majd a Monk is egyefene =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. reednow kapma...
2011.02.10. 11:05
kapmar, addig is, amíg meg nem jelenik, ha meglesz a géped, próbáld ki a Titan Quest nevű játékot. Diablo 2 jellegű kezelés, szép grafika, hasonló játékmenet, csak görög környezetben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zsolt85
2011.02.10. 20:58
Boldog születésnapot Blizzard! mert azért erről szól a cikk WoW meg csak annyit hogy játékoson múlik hogy függő lesz és nem a játékon.Én is nyomom most is (eredetin) De nekem mellette van életem .Ezért soha nem leszek pro játékos ami nem zavar.Ezt meg hagyom a sok nagyképű kockának akik 12 órát nyomják naponta meg is érdemlik -,-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Devio
2011.02.10. 22:05
Boldog szülinapot Blizzard!
Én nyomom a WoW-ot! van, hogy napi 16 óra! Sőt van olyan hét hogy napi 15-16 óra!
Jöhetnek az oltások meg az idióta megjegyzések! De mégis mikor dolgom van vagy csak simán megunom vagy azt mondom elég! Fogom magam. Kikapcsolom.A fejemben semmi torzulás nem történik.
Egyes embereknek az a siker, ha vesz egy kocsit!Másoknak ha mutogathatja a tetoválását! Szerintem a 21. században ne legyen már baj, ha egyes emberek a "játék világában" próbálnak elérni dolgokat vagy "sikereket"! A kedvencem mikor illetők mondják! "én 6 évet játszódtam a WoW-al de jól elpocsékoltam az időmet, meg megbántam meg stb stb...! Az ilyen emberek sírnak állandóan! Holott tudni kellet volna felállni és kikapcsolni! Tibour megjegyzésén meg nem tudtam, hogy
nevessek a szerencsétlen gondolkodás módján vagy sírjak a tudatlanságán!
Éljen a Blizzard!! Ne adjátok fel, csak így tovább! A minőséget meg nem lentebb adni!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zeratulhun
2011.02.14. 19:27
A WoW-okat kivéve valóban minden alkotásuk epikus és felejthetetlen. (Persze a WoW is az csak nem egy Warcraft fannak mint én. ) Remélhetőleg idén megkapjuk a Diablo III-at és nem csiszolgatják tovább. ^_^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Enno
2011.02.14. 20:37
"minőséget meg nem lentebb adni!!" Wtlk egyenesen epic fail lett, no skill barmoknak gyártva, blizz is beismerte. Katafailba viszont már bevezettek annyit hogy kell CC-zni meg néha ki kell állni a rosszból =) , wow micsoda challange hát hajrá ha van aki ezt élvezi
Aki meg a kocsijára matyizgat vagy a tetkóit pózólja épp oly beteg mint az aki csak a gépben talál menedéket. Az egészséges életben ami a tényleges "ember" szó mögött meghúzódik sehol se fér meg 16óra monitor-szolizás. Az ilyen emberek maradnak egykék vagy épp h házasodnak már válnak is azt a gyerek a jópéldán meg a kétfelé húzáson majd még annyira se viszi mint a "példa mutató" szülők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Enno
2011.02.14. 20:37
Hm ups ezt 2x küldte el ez a jóarc opera , sry =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!