iPon Hírek

Szünetmentes táp az OCZ-től

Dátum | 2009. 04. 08.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az OCZ új piacot szeretne meghódítani a vállalathoz tartozó PC Power & Cooling segítségével.

Az OCZ Technology Group lassan két éve vásárolta fel a minőségi tápegységeiről híres PC Power & Coolinget. Azóta számos új termék került piacra ezzel a márkajelzéssel, az OCZ pedig most egy új területre szeretne betörni ezzel a márkanévvel.

Az OCZ Technology Group legelső szünetmentes tápegysége a Pro-Source 1500 nevet viseli. A szegmensben jelenleg a legerősebb konkurens az APC (American Power Conversion), ami elég erős pozícióban van, így nem lesz könnyű dolga az OCZ-nek.

A Pro-Source 1500 egy 1500 VA-s (volt-amperes) UPS, ami a vállalat állítása szerint képes akár 900 W-nyi teljesítmény leadására. Tartalmaz olyan elemeket, amik segítségével tiszta szinusz kimeneti jel érhető el, ami nélkülözhetetlen a számítógép hosszútávú, egészséges működéséhez valamint a tuningoláshoz. Szintén a vállalat elmondása szerint egy 600 W-os elektronikai eszköz ellátását körülbelül 10 percig tudja ellátni áramkimaradás esetén. Tartalmaz egy előlapi LED-kijelzőt, amin láthatjuk a be- és kimeneti feszültséget, frekvenciát, töltöttséget és ha akkumulátorról működik akkor a hátralévő időt is. Ethernet vagy USB-kábelen keresztül képes riasztást küldeni, illetve lehet távolról is lehet megfigyelni szöveges üzenetek segítségével.

A Pro-Source 1500 három darab 12 V feszültségű és 7 Ah-s ólom savas telepet tartalmaz, amiket a felhasználó maga is kicserélhet. Általában háromévenként javasolja a cserét a gyártó. A termék természetesen garanciával, összesen 3 év jótállásal fog piacra kerülni, várhatóan 300 dollárnál alacsonyabb áron.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.04.08. 19:15
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.04.08. 19:19
Elég impozáns
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. metamorf
2009.04.08. 20:29
Az APC-t nehéz lesz befogni, a világ legkorrektebb supportja náluk van.
Felhívtam őket hogy elromlott, csak azt kérdezték hová küldjék a cserekészüléget. Nincs 30 nap, bevizsgálás, utiköltség, semmi, jött a futár hazta az újat vitte a régit, mert egy APC-nek mennie kell, no és nem utolsósorban elnézést kértek a márka nevében.
Azóta APC-t veszek bárhol merül fel igény UPS-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.04.08. 21:59
Hát nekem nincs vele gondom vagy 3 éve, maximum az egyetlen baj, hogy Back-UPS ES szériás és a program ami kezeli nem kompatibilis a vistával (hibásan működött rajta, mivel vistán van beépített program akkumlátor kezelésére, ami persze elég gyenge eresztés) ez persze nem az APC hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. efi99
2009.04.09. 22:38
"tiszta szinusz kimeneti jel érhető el, ami nélkülözhetetlen a számítógép hosszútávú, egészséges működéséhez valamint a tuningoláshoz"

Szerintem meg a PC-kben lévő kapcsolóüzemű tápokat baromira nem érdekli, hogy a színuszjel nem tiszta. Erős, égett marketing-szag terjed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!