iPon Hírek

Szuperbiztonságos pendrive a Kingstontól

Dátum | 2013. 11. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingston megkezdte legfrisseb pendrive-jának szállítását, ami a DataTraveler Vault Privacy 3.0 nevet kapta. A termékből készül egy vírusirtóval ellátott kiadás is, ami DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus néven lesz elérhető, de a különbség kimerül az extra szoftver meglétében, a két változat specifikációja egyébként azonos.

Hogy mitől különlegesek a Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 pendrive-ok? Attól, hogy ezek a termékek hardveres adattitkosítással védik a rajtuk tárolt adatokat. A 256-bites AES adattitkosítás esetében a gyártó ráadásul nem CBC vagy ECB módot, hanem a nagyobb biztonságot kínáló XTS block cipher módot alkalmazza. A Kingston terméke piacvezető megoldásnak minősül, ugyanis a DataTraveler Vault Privacy 3.0 az első olyan hardveres adattitkosítást kínáló biztonságos pendrive a piacon, amely USB 3.0-s csatolófelületet kínál. A Kingston el is árulta, hogy az egyes modelleknél pontosan milyen olvasási- és írási sebességekre lehet számítani - ezeket az alábbi táblázat tartalmazza.

A vállalatok és az adatbiztonságra fokozottan ügyelő felhasználók számára készített, TAA megfelelőséggel is rendelkező pendrive a maximális biztonság érdekében Read-Only, azaz csak olvasható módban is alkalmazható, így a rajta tárolt adatok védettek a kártékony kódokkal szemben. A pendrive tartalmát egyébként komplex jelszóval védhetjük az illetéktelenktől, amit feltétlenül érdemes megjegyezni, ugyanis 10 hibás próbálkozás után véglegesen törlődik a pendrive tartalma.

Az üzleti szintű adatbiztonságot garantáló DataTraveler Vault Privacy 3.0 egy speciális, vírusirtót tartalmazó változatban is elérhető. Ezen az ESET díjnyertes NOD32-es antivírus-motorja teljesít szolgálatot, és telepítés nélkül, azonnal riaszt ha talál valamit. A vírusirtó 5 évnyi előre aktivált licenccel érkezik és hatékonyan megvédi a pendrive-on tárolt adatokat a vírus- és trójai támadásokkal, illetve az egyéb kártékony kódokkal szemben. Az új pendrive 77,9 x 22,2 x 12,05 milliméretes méretű, strapabíró alumíniumházzal rendelkezik, ami vízálló. Az 5 év garanciával forgalomba kerülő DataTraveler Vault Privacy 3.0 és DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus szállítása már megkezdődött, így a termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is. Az újdonságok 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os változatokban kerülnek a boltok polcaira. A 4 GB-os és 16 GB-os modellek webáruházunkban már fel is tűntek: ezek sorrendben 8000 forintba, illetve 20 000 forintba kerülnek
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. i2k010
2013.11.15. 14:35
Most már inkább azon dolgoznának, hogy ezek a pendrive-ok elérjék egy átlagos CD-DVD-BD élettartamát is... ne egyik másodpercről a másikra váljanak olvashatatlanná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. j.panzer
2013.11.15. 15:51
Mert olyat egy DVD nem tud, soha nem volt még rá példa, igaz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Flegeton
2013.11.15. 16:11
i2k010.: még nem garanciáztattam pendrivot, de ilyenkor él rá a gari?

A DVD, CD folyamatosan mennek tönkre, nem olvasható ez az, majd egy idő után az egész. Ami azért vicces mert 100 évet mondtak annak idején az élettartamra. Az is vicces hogy a márkás lemezeim mentek hamarabb tönkre, azóta a hdd ket tartom a legjobb adatmentős hardvernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. codex
2013.11.15. 16:57
Az írható, jobb minőségű cd-k / dvd-k max. 8-10 évig őrzik meg az olvasáshoz szükséges megfelelő adatstruktúrát az írás után. A nem otthon írt, sorozatgyártásban készült műsoros dvd-k / cd-k elérhetik a 20-25 évet is. Jó kis pendrive ez, főleg védelemmel, bár ennyit nem tudom, hogy adnék-e érte. Akinek nagyon fontos a biztonság, annak mindenképpen jó vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2013.11.15. 17:09
codex

"Az írható, jobb minőségű cd-k / dvd-k max. 8-10 évig őrzik meg az olvasáshoz szükséges megfelelő adatstruktúrát az írás után."

Az 1998-ban íratott 650 megás TDK CD-m mikor utoljára néztem fél éve még olvasható volt (nosztalgiázni akartam egyet, és azon van a MK Trilogy játékom).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2013.11.15. 17:20
Régi videokazettáimról már kihalt a színsáv vagy 5 éve, de fekete-fehérben még mindig mennek kissé torz hanggal. Eddig 1 általam írt CD halt meg 2 év után, de 5-6 éve írt lemezeim köszönik jól vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lugi
2013.11.15. 17:49
Általában nem is arról van szó, hogy kompletten meghal a lemez pár év után. Éppen elég, ha csak egy tömörített állomány lesz olvashatatlan és ettől már nem tudod kibontani az adott programot. Vagy filmek esetében mondjuk a felénél megugrik, megáll, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.11.16. 11:18
Van ilyenem 2 gigásban, az sem volt anno olcsó, de nagyon jó cucc. Egyetlen hátránya, hogy a titkosítás nem opcionális rajta, hanem kötelező. Így adni kell neki egy (asszem) minimum 8 jegyű kódot, amiben vannak spec karakterek is. Addig el sem indul. Azt meg meg kell jegyezni ugye. Szóval "mindennapi" használatra macerás, de nekem céges cuccnak kellett, arra tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!