iPon Hírek

Szupergyors mobil merevlemez a Fujitsu-tól

Dátum | 2008. 03. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A laptop merevlemezek esetében a felhasználóknak eddig választaniuk kellett, a sebesség vagy a nagy adattároló kapacitás között, amennyiben notebook hdd-t vásároltak. A Fujitsu most piacra dobta 320 GB-os adattároló kapacitással rendelkező 2,5 hüvelykes merevlemezét, amelynek tányérjai 7200 fordulatot tesznek meg percenként, ezáltal nagy teljesítménnyel próbálják kiszolgálni a rendszer és a felhasználók igényeit.


A Fujitsu újdonsága MHZ2 BJ típusjelzéssel van ellátva, az egység várhatóan június folyamán kerül majd kereskedelmi forgalomba. A 7200 RPM-es fordulatszámon üzemelő merevlemezből készül majd 80GB, 120GB, 160GB, és 250GB-os példány is a már említett 320 GB-os mellett, így mindenki megtalálhatja majd a számára legmegfelelőbb egységet.

Mind az öt meghajtó 16 MB-os bufferrel érkezik és mindegyikük SATA 3Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódik majd a rendszerhez. Az egységek keresés közben 2,3W-os fogyasztással üzemelnek majd. A 7200-as percenkénti motor fordulatszám ellenére mindössze 25 dB-es zajszint mellett üzemelnek az új meghajtók, ez az érték az idle módra vonatkozik.

A notebook merevlemezek várható kiskereskedelmi árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, a 320 GB-os egység várhatóan idén júniusban debütál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.05. 14:30
vissza a hírhez

Az ASUS két felsőkategóriás alaplapot mutatott be, amelyek egyaárnt az AMD új 790FX kódnévvel ellátott lapkakészletével vannak ellátva. Az alaplapok AM2+-os forglalattal vannak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!