iPon Hírek

Szuperlapos mini-ITX alaplap az ECS kínálatában

Dátum | 2012. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A friss, mini-ITX formátumú alaplap az októberben piacra dobott NM70-I modell lapos kiadásának tekinthető. A friss deszka ideális lehet olyan nettopokba, amelyek VESA támogatással ellátott monitorok hátulján kaphatnak helyet, de akkor is jól jöhet, ha helytakarékos mini-ITX konfiguráció építése a cél. A kifejezetten lapos alaplap ideális lehet például alacsony fogyasztású Car PC építéséhez is.

Az ECS mérnökei mindent elkövettek annak érdekében, hogy az új alaplap a lehető legvékonyabb lehessen. A hagyományos, asztali memóriafoglalatokat So-DIMM modulok fogadására felkészített csatolófelületekre cserélték, a lapkakészlet és a processzor hűtéséhez pedig egy lapos, rengeteg alumínium lamellával ellátott hűtőbordát használtak, amelynek közepén még egy apró ventilátor is lapul. A hátlapi portok kialakításánál szintén odafigyeltek a mérnökök, hogy az alaplap összességében minél laposabb lehessen - ez a jelek szerint sikerült is.


Az NM70-TI típusjelzéssel ellátott deszka 1,5 GHz-es magórajelen ketyegő, egyetlen processzormagot kínáló Celeron 807-es központi egységgel érkezik, de igény esetén akár Celeron 847-es, kétmagos processzorral is elérhetjük majd. Az alaplap NM70-es platformvezérlő chipet használ. A lapos deszka két SATA 6 Gbps-os, egy SATA 3 Gbps-os, valamint egy mSATA 3 Gbps-os slotot kínál.

A bővítőhelyek között az mSATA port mellett egy mini-PCI Express 2.0 x1-es slot is helyet kapott. A Gigabites Ethernet vezérlővel érkező alaplap D-Sub és HDMI videó kimenetet kínál, amelyekkel kiaknázhatóak az adott Celeron processzor némileg karcsúsított videó vezérlőjében rejlő lehetőségek. A termék a felsoroltak mellett USB 2.0-s portokat is tartalmaz, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet is helyet kapott rajta. Az áramellátást ezúttal nem 20+4 tűs ATX tápcsatlakozón, hanem DC adapter csatlakozón keresztül, külső tápadapter segítségével oldja meg a rendszer.

Az UEFI BIOS-szal érkező újdonság megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. ejcy
2012.11.20. 11:04
vajon adják hozzá a tápot? Mert gondolom nem mindegy milyenre dugja rá az ember
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. scsabee
2012.11.20. 11:06
akár dual core celeronnal? ezt se fogja senki sem megvenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2012.11.20. 11:19
"Dual cerkával miért ne vennék? ahova ez kell ott 1 mag is elég."

Hirtelen most nekem sem jut eszembe hogy hova elég az 1 mag, még ha mITX is a formátum, de persze egyértelmű, hogy nem otthonra, így nem éppen nevezném feleslegesnek.

Marha unalmas lenne ha az összes cikk iPonon "For Home and Office use." címkés termékekről szólna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dsjonny
2012.11.20. 11:29
Én ezt nem értem.
1: ez is egy Intel thin-ITX szabványú alaplap (nem az ECS mérnökei találta fel)
2: 19V-os tápegység kell hozzá, és általában nem tartozék, de pár ezer Ft-ért lehet venni elektronikai boltban
3: a SATA csatlakozók mellett van egy tápcsatlakozó is, amihez mellékelnek kábelt

Nekem Intel DH61AG van már egy éve i3 T-s CPU-val, 8GB SODIMM-el, 64GB mSATA SSD-vel, illetve Intel mini PCI-e WiFi/Bluetooth-al, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dsjonny
2012.11.20. 11:32
(ja; azt nem értem, hogy miért számít ez még mindég "forradalmi újdonságnak"... ha már ilyet szeretnénk, akkor az Intel NUC PC-jével kellene foglalkozni, amit most decemberbe kerül majd a boltokba... [LINK])
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2012.11.20. 11:41
Próbáltam rákeresni hogy milyen VGA-t integráltak bele, de nem igazán találtam konkrét infót. Ez több mint gyanús!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim 5hR3k...
2012.11.20. 11:46
Műhelybe fékpad mellé pl. tök nyolc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. justin
2012.11.20. 21:39
Műhelybe a franc se venne ilyet. Egy műhelyben ha a fékpad elfér, akkor jut hely egy legalább midi háznak is, és abban a házban legalább lesz helye nagyobb hűtőnek, akár passzívban is, meg lesz helye a pornak is, mert láttam én már olyat is mikor 2 év alatt legalább 3 cm por gyűlt össze, egy ház aljában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!