iPon Hírek

Szupermini, szuperéles Kodak-kamera

Dátum | 2008. 02. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Olyan új, minden eddiginél kisebb kamera-szenzorral állt elő a Kodak, amelynek köszönhetően ezentúl még a kis telefonokba is igazán minőségi kamerák kerülhetnek. Konkrét számokat tekintve egy 5 megapixeles kamera esetében az egyes pixelek méretét a korábbi, több, mint 1,7 mikronról sikeresen lecsökkentették mindössze 1,4 mikronra, valamint fejlesztett CMOS-szenzort alkalmaztak, ami szintén hozzájárult a minőség megőrzése melletti méretcsökkenéshez.

A cég elmondása szerint mindez azt eredményezi, hogy mivel így a korábbinál jóval több szenzort lehet elhelyezni ugyanakkora helyen, a hagyományosan drága kamerák ára is jelentősen lecsökkenhet.

A Kodak kamera-fejlesztéseinek törzsvásárlója, az LG valószínűleg gyorsan lecsap majd erre az újdonságra is, de a Kodak ettől függetlenül licenszelhetővé teszi a technológiát mindenki más számára is, aki csak szeretné felhasználni azt a saját kameráiban. Elmondásuk szerint az első mintákat tavasszal kaphatják kézhez a mobil-tervezők, de az ezzel már ellátott mobilok csak 2009 elején kerülhetnek majd a tényleges piaci forgalomba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!