iPon Hírek

Szupersűrű merevlemez a Toshibától

Dátum | 2008. 09. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Amely egyben rekorder is, állítja a cég az új merevlemezeiről, mivel az iparban elsőként valósítottak meg 1,8 hüvelykes formátumban 250GB-os tárhelyet - ami így 378,8Gb/négyzethüvelyk sűrűséget jelent.

Természetesen azt is jól tudja a cég, hogy a sűrűség ellenére azonban nem szenvedhet hátrányt a fogyasztás és a keresési idő sem, mivel 15ms fölé ez utóbbi értéket se hagyták emelkedni, sem pedig az előbbit 0,0016W/GB fölé. Az MKxx29GSG sorozatcímkét viselő meghajtók egyébként SATA-csatlakozást használnak, és 5400RPM-el pörögnek. Aki pedig kevesebbel is beéri, az 120 és 160GB-os változatban is megkaphatja őket.

Rendelkeznek továbbá a szintén egyre népszerűbbé váló szabadesés-érzékelő technikával is, hogy ha netán sikerülne valahogy elejteni vagy lerántni őket valahonnan, akkor még időben "felvértezhessék" magukat a becsapódás ellen (gyorsan lekapcsolva a meghajtót, és elemelve az olvasófejett a korongoktól, hogy ne karcolja meg őket), minimalizálva az esetleges sérüléseket.

Maciek Brzeski, a cég tárhely-részlegének marketing-alelnöke meg van győződve róla, hogy az új alkotásaikkal hathatósan hozzájárulhatnak az 1,8 hüvelykes formátum szélesebb körű elterjesztéséhez, valamint a mobil, könnyű és karcsú minilaptopok képességeinek fejlesztéséhez is - ami mind szép és jó, csak arra nem tért ki, hogy mikor és mennyiért várhatóak ezek a remek újdonságok...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.09.25. 20:58
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2008.09.27. 15:28
Tök jó, milyen okos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!