iPon Hírek

Szupersűrű UniPhier a Panasonictól

Dátum | 2007. 10. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Panasonic új generációs UniPhier rendszere természetesen kodekből is a legújabbat használja, nevezetesen a MPEG-4 AVC/H.264-et. Nagyméretű, teljes-HD-s képadatokat is jobban tömörít a hagyományos eljárásoknál (fele- vagy harmadakkorára) - és eközben a HD-minőség semmiféle csorbát nem szenved (ezzel egyben természetesen jelentősen megnöveli a rögzíthető tartalmak hosszát is).

Érdekesség, hogy az új generációs kodek LSI rendszerre telepítéséhez sokkal több alkotóelemet kellett kialakítani egy meglehetősen korlátozott területen, mint valaha: egyetlen egy ilyen chipen 250 millió tranzisztort zsúfoltak össze. Az alkotóelemek számának növelése mellett természetesen fontos tényező az is, hogy az energiafogyasztás még mindig ésszerű határokon belül marad.

Az új LSI rendszerű UniPhier megalkotása - egész pontosan a minden eddiginél nagyobb sűrűségű integráltság - egy 45 nm-en operáló technológiának köszönhető. A mintapéldányok szállítást 2007 októberétől kezdi meg a Panasonic.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.12. 16:33
A Panasonic új generációs UniPhier rendszere természetesen kodekből is a legújabbat használja, nevezetesen a MPEG-4 AVC/H.264-et. Nagyméretű, teljes-HD-s képadatokat is jobban tömörít a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!