iPon Hírek

Szupervékony LCD kijelző a Samsungtól

Dátum | 2010. 11. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung az FPD International 2010 alkalmával néhány új fejlesztésű LCD panelt mutatott be, amelyek közül a legérdekesebbnek egy szupervékony LCD kijelző bizonyult. A kis újdonság 10.1 hüvelykes képátlóval büszkélkedik, így ideális megoldás lehet netbookok készítésekor, de a legfőbb csapásirány valószínűleg mégsem ez lesz, hanem a tábla konfigurációk piaca, ahol minden milliméter számít, legyen szó a kijelző, vagy egyéb összetevők vastagságáról.


A vékony kis LCD panel 1024 x 600 pixeles maximális felbontást kínál, fényereje 250 cd/m2-es, kontrasztaránya pedig 1000:1 értéket képvisel. A teljes kijelző 1,8 mm-es vastagsággal bír, ami félelmetesen alacsony érték. A friss megjelenítő az NTSC színtér 50%-át tudja lefedni, azaz az NTSC palettán jelenlévő színárnyalatoknak mindössze a felét tudja színhű módon visszaadni. A gyártó maga is elismerte, hogy a készülék – nem túl meglepő módon – tábla konfigurációkban és netbookokban kaphat majd helyet a jövőben, sőt, az illetékesek bemutattak egy olyan tábla PC-t is, amelyben már ez a szupervékony kijelző teljesít szolgálatot.


Sajnos a gyártó azt is leszögezte, hogy a bemutatott 10.1 hüvelykes LCD kijelző sorozatgyártására még kettő vagy három évet várni kell, azaz legjobb esetben is kettő, illetve két és fél évnek kell még eltelnie, míg feltűnhetnek a boltok polcain az első ilyen LCD kijelzőt tartalmazó termékek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. csigabigaf
2010.11.13. 00:20
Annyira jó érzés lehet egy kézzel elroppantani egy ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!