iPon Hírek

Tábla-újságot tervez a Time

Dátum | 2009. 12. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Láthatólag ha lassan is, de biztosan kezdenek ráérezni az újságok a digitális jövő ízére; legújabban a Time mutatta be a Sports Illustrated magazinjának egy tábla-formátumú készülékekre átdolgozott változatát, videoklipekkel, hanganyagokkal, rengeteg képpel és dinamikus reklámokkal.

Kiemelték a könnyű kezelhetőséget, gyors navigálhatóságot, valamint az egyszerű váltást szöveges- és multimédia-üzemmód között. Nem hagyhatták persze figyelmen kívül a dolog közösségi oldalát sem, így gondoskodtak Facebook-integrációról is, hogy az ember azonnal megoszthassa a különösen érdekesnek talált cikkeket az ismerőseivel.

Becsléseik szerint a tábla-formátumú tartalommal 2010 közepe tájára készülnek el teljes egészében - és addigra nyilván még több eszközön tekinthetik majd meg azt az olvasóik. Ezt a megoldást már csak azért is ítélik kiemelt fontosságúnak, mert elmondásuk szerint a neten senki nem olvassa a magazint, ebben a formában azonban jelentős népszerűségre számítanak.

A Time azonban nincs egyedül - más kiadók is (még ha kénytelen-kelletlen is, de) igyekeznek lépést tartani a változásokkal, és szintén egyre többet tekintgetnek a táblák felé - többen konkrétan az Apple régóta rebesgetett táblájára is számítanak, dacára annak, hogy erről továbbra se nagyon vannak igazi konkrétumok.

Mindenesetre a kellően multimédia-képes készülékeknek mindenki örülne, a kiadók is - az pedig, hogy láthatólag kezd beindulni a digitálizálódás ezen a téren is, mindenképpen dicséretes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!