iPon Hírek

Táblagépek is jönnek Tizennel

Dátum | 2013. 07. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az egyelőre csak prototípus modell talán legnagyobb érdekessége, hogy nem a rendszer fejlesztőitől érkezik a készülék, tehát sem a Samsunghoz, sem pedig az Intelhez nincs köze. Legalábbis papíron, mert a specifikációja alapján bizony akad olyan alkatrésze, ami a Samsung berkeiből jön.

A Systena égisze alatt létrejött eszköz egy négymagos chipre alapoz, ami a leírás alapján 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 magokat tartalmaz. Ezt ugyan meg nem nevezték, de szinte biztosra vehető, hogy a japán gyártó az Exynos 4412-vel hozta létre a gépet. Az előző generációs Samsung lapka egy Mali-400MP4 grafikus egységet használ. A rendszermemória DDR3 technológiás, és 2 GB-os kapacitással bír, míg a tábla háttértára 32 GB-os – ilyen téren semmit nem fogtak szűkösre, és még a microSD-s bővítés lehetősége is adott. 802.11 b/g/n szabványokat teljesítő Wi-Fi biztosan van benne, de részletesebb képet a kapcsolati lehetőségekről egyelőre nem kaptunk (néhány utalás van a mobilkommunikációs egység meglétére is, ami bizony nagy pirospont lehet a neve mellett). A Tizen 2.0 rendszerrel felszerelt gépezet a megjelenéséig még frissítve lesz, ami jó hír, ugyanis a legújabb Tizen már a 2.1-es "rajtszámmal" indul. A 10,1 hüvelykes előlapi panel felbontása 1920 x 1200 képpontos (WUXGA), így meglehetősen jó képminőséggel kecsegtet. A kamerapárosnak viszont egyik tagja sem acélos: előre egy VGA megoldás került, a hátoldalon pedig egy 2 megapixeles húzta meg magát. A videóhívások bonyolítására végső soron elég lehet az előlapi, de a főkamera nem sok mindenre jó, főleg, hogy LED villanó sem társul mellé. A további részletek még váratnak magukra, valamint ez még csak prototípus, így azt se feledjük, hogy még a fentiek is változhatnak.

A megjelenésre Japánban fog sor kerülni. A Systena Tizen táblája még várat magára, ugyanis ha minden jól megy, a Smartphone & Mobile Expo során csodálhatja majd meg a nagyközönség. Az október végi rendezvényen rengeteg újdonság társaságában kapjuk meg ezt – illetve a prototípus végleges kivitelét, ami azért néhány ponton eltérést mutathat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!