iPon Hírek

Táblává alakítható Pavilion X2 noteszek a HP műhelyéből

Dátum | 2013. 09. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP két friss hibrid noteszgépet mutatott be, amelyek legfőbb különlegessége abban rejlik, hogy noteszgépként és táblaként egyaránt hatékonyan használhatóak, hála a könnyedén és gyorsan lecsatolható billentyűzetüknek. A Pavilion X2-es sorozatot erősítő újdonságok között tehát két modellt találunk: egy 11 hüvelykeset és egy 13 hüvelykeset. Előbbi az Intel Bay Trail platformja köré épül, és IPS alapú LCD érintőkijelzővel büszkélkedik. A megjelenítő 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál, fényerőssége pedig 400 cd/m2-es értéket képvisel. Mivel IPS alapú LCD panelről van szó, így széles, 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szög áll rendelkezésre, természetesen remek képminőség mellett.

A tábla 64 GB-nyi vagy 128 GB-nyi NAND Flash tárhellyel érkezhet és természetesen két akkumulátort tartalmaz: egyet a kijelző mögött, egyet pedig a lecsatolható billentyűzetben. A kínálatban egy előlapi, illetve egy hátlapi kamera is jelen lesz, amelyek mindketten két megapixeles felbontással rendelkeznek. A microSD memóriakártya-olvasó jóvoltából a rendelkezésre álló tárhely bővíthető, ám ehhez a bővítőhelyhez csak akkor férünk hozzá, ha lecsatoljuk a billentyűzetet. A 11 hüvelykes HP Pavilion X2 műanyagból készített házzal érkezik, de a költségtakarékos anyagfelhasználásnak a pénztárnál azért majd sokan fognak örülni, mivel a 11 colos Pavilion X2 elődjével ellentétben már nem 849 dollárba, hanem csak 599 dollárba kerül. A Pavilion X2 család második tagja már 13 colos képátlójú LCD érintőkijelzővel érkezik, ám a nagyobb képátló ellenére itt is csak 1366 x 768 pixeles natív felbontás érhető el. Ez a modell már nem a Bay Trail platform köré épül: a termék AMD A6-os sorozatú, illetve Intel Haswell sorozatú processzorokkal válik majd elérhetővé. A Pavilion 13 X2 a NAND Flash alapú tárhely mellett 500 GB-os merevlemez alkalmazására is módot ad - utóbbi a lecsatolható, akkumulátort is tartalmazó billentyűzetben kaphat helyet.

Az előlapi két megapixeles kamera ennél a modellnél is rendelkezésre áll, ám hátlapi kamerát már nem adott a gyártó, ugyanis egy 13 colos kijelzőt alkalmazó táblával elég kényelmetlen lenne a fényképezés. A termék egy microSD és egy SD memóriakártya-olvasóval érkezik: előbbi a táblán, utóbbi a billentyűzeten lapul. A dokkolón sorakozó csatlakozók között két USB 2.0-s port és egy HDMI videó kimenet is jelen van, sőt, opcionálisan még WiDi támogatás is elérhető lesz. A HDMI videó kimenet és az USB portok minden bizonnyal a kisebbik modell esetében is rendelkezésre állnak majd - erről jelenleg nem szól a fáma. A Pavilion 13 X2 kistestvéréhez, a Pavilion 11 X2-höz hasonlóan szintén 599 dolláros alapáron kerül az üzletek polcaira. A két újdonság megjelenésére november 17-ig kell várni. A friss konvertibilis táblák Windows 8.1-es operációs rendszerrel érkeznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. wintercoun...
2013.09.23. 16:49
Nagyon fasza lenne, de a felbontás... Nem akarok kompromissumot kötni, munkára kell... Legyen vékony, gyors, hybrid, nagy képernyő, nagy felbontás, és sokat bírjon az aksija. Meg persze maradjon a 600$-os szinten... Akkor best buy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.09.23. 17:41
Egyetértek! Retina kijelzőt bele, és akkor én is beruházok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.09.23. 19:53
Csak ez itthon még mindig 180-200k között lesz, az meg sok értük.
Egy olyan 150-et megérnek dokkolóstul, de többet nekem nem. Viszont az irány nagyon jó. Nagyon nagyon jó. Ezen kell tovább menni és jó lesz ez.
RT-t meg hagyni kell a fenébe, vegyék csak a bugrisok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!