iPon Hírek

Tabula Rasa R.I.P.

Dátum | 2008. 11. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem meglepő módon elérte a vég a Tabula Rasat.  15 hónapos életciklus után leállítják a szervereket 2009. február 28-án. Nem olyan rég hallhattuk a megdöbbentő hírt, hogy egy dupla sajtburger áráért már megvásárolható a játék, majd rá egy hétre, hogy Richard Garriott elmenekül a nevével fémjelzett játék süllyedő űrhajójáról. Ennyi volt hát. (1 perc néma csenddel rójuk le tiszteletünket szegény fejlesztők előtt... vagy ne.)

Rengeteg jó ötlet volt a játékban, tehát van mit sajnálni, egy újabb szín tűnt el a palettáról. "A Tabula Rasa-nak számos egyedi tulajdonsága volt ami élvezhetővé tette és megkülönböztette az összes piacon lévő MMO-tól" - olvashattuk a hivatalos bejelentésben. "Sajnos viszont soha nem érte el azt a játékos számot, amit mindannyian reméltünk."

Egy kis apró vigasz a játék híveinek, hogy január 10-ét követően a lezárásig ingyenes lesz a játék. Bárki aki bejelentés előtt előfizetett a játékra, kárpótlásként 3 ingyenes hónapot kap a következő NCSoft játékokhoz: City of Heroes, Lineage II, illetve automatikusan egy béta kulcsot az Aion-hoz (bár szegény játékos ha a sci-fi-t szereti, ezekkel nem sokra megy).

Akik pedig így sci-fi MMO híján maradtak (és nem jön be nekik az EVE és a készülőben levő Jumpgate, amelyek teljesen más jellegűek ugye) azok se csüggedjenek, hisz a Bioware és az EA elhozza majd a Star Wars: Old Republic-ot, illetve ott lesz a StarGate Worlds is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.11.22. 15:14
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.11.22. 16:34
"hisz a Bioware és az EA elhozza majd a Star Wars: Old Republic-ot"

Átkozom is ezért a Bioware nevét... A KotOR I.-II. mondhatni éltem két meghatározó játéka. Nagyon tetszett mind a kettő. Rossz belegondolni, hogy nem MMO folytatás még optimista szemszögből is max 10 év mulva lesz. (A Warcraft-ból kiindulva, ami elvileg még pár évet várat magára, mielőtt jön a folytatás.)

Na mind1, egy jó árazás mellett még elfogadhatónak is lehet majd nevezni az OR-t, de kétlem, hogy az EA a jó árazásra játszik. Szurkolok a Blizzard új MMO-jának, hogy jól nyomja majd le az árakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!