iPon Hírek

Tagadja a Google a saját telefont

Dátum | 2009. 11. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Hivatalos közleményben cáfolta a Google ama híreszteléseket, melyek szerint saját okostelefon piacra dobását tervezné. Andy Rubin, az Android projektfelelőse konkrétan úgy fogalmazott, hogy "méltánytalan lépés lenne" a Google-től, ha "versenyezni kezdene az ügyfeleivel".

Elmondta azt is, hogy az Androidot továbbra is csak önmagában, tehát szoftverként, operációs rendszerként fejlesztik, külső hardvergyártók részére. Annál is inkább, hogy nekik - a Google-nek - hardver-téren alig van némi tapasztalatuk. Meglepő önkritikát gyakorolva azt is kijelentette, hogy a T-Mobile G1-esének hardver-dizájnjába se kellett volna beleszólniuk egyáltalán semmit, mert mint utólag kiderült, az ötleteik inkább bizonyultak "negatívnak, semmint pozitívnak".

Ezzel tehát egyben egy másik pletykatémát is megcáfolt, nevezetesen azt, hogy ők fogták volna a Motorola tervezőinek ceruzáját, amikor azok a Droidon dolgoztak. A G1-esből ugyan szerezhettek valamenyi tapasztalatot és tanulhattak a hibáikból is, de az előbbi nyilatkozat leginkább mégis azt sugallja, hogy hardverekbe valóban nem akarnak komolyabban belebonyolódni.

Ami végső soron érthető is: saját készülékkel elvégre olyan fontos partnereik elidegenítését kockáztatnák, mint a HTC, vagy az előbb említett Motorola - vagy akár az Apple, mivel az iPhone igen jelentős mértékben alapoz a Google egyes szolgáltatásaira, így például a Maps-re és a YouTube-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!