iPon Hírek

Tágas Mini-ITX ház a JCP kínálatában

Dátum | 2009. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Jet Computer Product, amelynek székhelye Németországban, egészen pontosan Hannoverben található, egy új Mini-ITX házzal jelentkezik a piacon, amely első ránézésre nagyobb, mint a hagyományos Mini-ITX kuckók, ám emiatt jobb hűtést és szellősebb felépítést is kínál (igaz, a mérete miatt a lényegét veszíti el). Az újdonság előlapja zongoralakk-fekete festéssel büszkélkedik, a ház többi részén pedig matt fekete festést találunk.


A HTPC háznak ideális termék 14 x 24,9 x 24,5 cm-es méretekkel büszkélkedik, súlya pedig picivel kevesebb, mint 2 Kg, azaz egészen pontosan 1950 gramm. A ház belsejében Mini-ITX alaplap elhelyezésére nyílik lehetőségünk, viszont optikai meghajtóból nem kell ragaszkodnunk a Slim, ún. notebook optikai egységekhez, mert a termék 5,25 hüvelykes bővítőhelyet kínál, amelybe egy hagyományos, asztali gépbe szánt DVD-író gond nélkül bepakolható. Az optikai meghajtó szereléséhez nincs szükség szerszámokra az ötletes rögzítő mechanizmusnak köszönhetően. A termék belsejében 3,5 hüvelykes merevelemez számára alakítottak ki helyet, a hűtésről pedig két ventilátor gondoskodik: az egyik a ház elején helyezkedik el és 80 mm-es átmérője van, míg a másik a ház hátulján található, ám már "csak" 60 mm-es átmérővel bír.  A ház hátulján egy teljes méretű bővítőhely is jelen van, ami PCI vagy PCI-Express kártyák beszerelésére ad módot. A rendszer tápellátásáról SFX típusú tápegység gondoskodhat, ám ezt a csomag nem tartalmazza.


A JCP-MI-111 típusjelzéssel ellátott ház előlapján egy pici ajtó mögött bújik meg a szokásos két darab USB 2.0-s port és a két darab audió csatlakozó is. A gyártó a termékre két év garanciát vállal. A JCP-MI-111 hamarosan megjelenik az üzletek polcain, a termék ára 40 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. VargaImre
2009.11.26. 14:03
Meg kell hogy mondjam hogy akkor INWIN BM 690-et vennék.
Tetején egy 8cm-s venti úgyhogy szellőzésell nincs gond vinyó se ment 38 fölé.
90W-s táppal integrálva van.
Ezt mind tapasztalatból mondom.
Végül mindössze csak 16k volt nyár elején.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!