iPon Hírek

Tágas Mini-ITX PC ház a Fractal Design műhelyéből

Dátum | 2016. 01. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Fractal Design tervezői a népszerű Define S mintájára egy új számítógépházat készítettek, ami elődje legfontosabb jellemzőit örökli: tágas belsővel, pénztárcabarát árcédulával és némi zajszigeteléssel érkezik. A friss termék a Mini-ITX alaplapok szegmensét veszi célba, neve pedig Define Nano S.
Az elegáns kivitelben, szálcsiszolt alumínium előlappal és fekete oldallapokkal érkező újdonság sokkal nagyobb, mint a kompaktabb Mini-ITX házak, hisz 203 milliméter széles, 330 milliméter magas és 400 milliméter mély, tömege pedig 4,6 kilogramm. A testes felépítésnek persze megvannak a maga előnyei – ilyen például a tágas, jól szellőző belső tér, amelyben nagyobb hardverkomponensek is helyet kaphatnak.
A Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó tálca fejlett kábelmenedzsmenttel bír, mögötte pedig 17-35 milliméternyi hely szolgálja ki az elvezetésre váró kábeleket. A két PCI bővítőhellyel ellátott termék 315 milliméternyi hellyel várja a kétslotos videokártyákat, az alul elhelyezett tápegység, illetve a processzorhűtő számára pedig egyaránt 160 milliméternyi helyet kínál. Az adattárolókat három bővítőhelyre szerelhetjük: két dedikált foglalat a 2,5 hüvelykes meghajtókat fogadja, méghozzá egészen 13 milliméteres magasságig, a harmadik bővítőhely pedig egyetlen 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó elszállásolására képes.
A ház elején, tetején és alján szűrővel ellátott szellőzőket alakítottak ki – az alsó szűrő ennél a modellnél már könnyedén, előrefelé is kihúzható. A csendes működést a ModuVent tetőlap, valamint a zajszigetelt oldallapok biztosítják, igaz, ha az oldalablakkal szerelt példányt választjuk, akkor csak a jobb oldali oldallapra kerül szigetelés.
A hatékony levegőcserét alap esetben egy 140 milliméteres Dynamic GP 14-es előlapi, valamint egy 120 milliméteres Dynamic GP12-es hátlapi ventilátor biztosítja, de a házban összesen hat helyre kerülhet ventilátor, így a szellőzés hatásfoka könnyedén fokozható. Igény esetén folyadékhűtő rendszer beépítésére is sor kerülhet: a tetőlap 240 milliméteres, az előlap pedig akár 280 milliméteres hőleadó radiátort is fogad. Az alaplaptálca előtti panelre szivattyúrögzítő és tágulási tartály rögzítő kereteket egyaránt fel lehet szerelni – ezeket külön kell megvásárolni.
A Define Nano S előlapi portjai között két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik, rajtuk kívül még a szokásos két LED, valamint egy bekapcsoló- és egy reset gomb is helyet kapott a fedélzeten. A Define Nano S a tervek szerint februárban kerül az üzletek polcaira. Az oldalablakos változat 69,99 dollárba, az oldalablak nélküli pedig 64,99 dollárba kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Samupitecu...
2016.01.20. 15:05
Nice.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2016.01.20. 17:11
Annyira hihetetlen, hogy az összes nyamvadt ház egy kaptafára épül, és semmit nem hajlandóak újítani. A Corsair kitalálta évekkel ezelőtt, hogy a meghajtóöblök vonalában kell oszlopba állítani a háttértárakat blikkfangnak, azóta meg az összes többi gyártó valamilyen formában ezt majmolja. Marha nagy újítás!

Itt csücsül nekem CNC munkára készen egy ház, és hét szentség, hogy legyártatom még ebben az évben, ha egyetlen másik bolti ház sem fog még csak hasonlót sem felmutatni. (Eddig a Silverstone került hozzá a legközelebb.) A legfeltűnőbb elemét - a 7 colos érintőképernyőt - egy raspberri pi árán vettem aliexpressről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp
2016.01.20. 17:19
Egy Mini-ITX PC házat valszeg htpc-nek venne az ember, a kialakítása is ezt tükrözi, csak akkor miért nem tudtak rátenni egy nyamvadt 5colos helyet, hogy valami dvd, esetleg blu-ray lejátszót is tehessen bele az ember....nem értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. agydoctor tibai...
2016.01.20. 22:28
Külső DVD lejátszó..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. m76
2016.01.21. 13:51
Már nem sokan használnak optikai lemezt, a streaming korban.

De már megint ez a felül levő csatlakozókkal, nem értem minek eröltetik. Ezzel csak azt érik el, hogy nem lehet semmit tenni a ház tetejére, ill nem lehet fölötte egy polc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock m76
2016.01.21. 16:56
Viszont aki nem a gépen tartja a cserepes virágot,vagy nem akarja beépíteni könnyebben eléri a széken ülve,és kisebb az esélye hogy ott "baleset" éri a csatlakoztatott eszközt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp agydo...
2016.01.22. 19:44
Ja és még egy doboz ott baszog a TV körül, pont jó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!