iPon Hírek

Talpon az Age of Conan

Dátum | 2009. 05. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Funcom legutóbbi pénzügyi jelentése bizakodásra ad okot a bajbajutott Age of Conannel kapcsolatosan, igaz konkrét előfizetőszámmal nem támasztották alá az információkat.

A jelentés szerint 2009 első negyedévében a fantasy MMO játékosait jobban meg tudta tartani, és jelentős ugrást tapasztalhattak új előfizetők számában is az első negyedévben, mint az azt megelőzőben (2008 Q4). Az adatok azt mutatják, hogy sokkal több időt is töltenek a játékosok a játékban. Lehet bejött nekik a nemrég hirdetett 1 hetes (néhány helyen 2 hetes kódot is osztogattak) trial. Nem beszélve a rengeteg fejlesztésről és bővítésről, amivel az utóbbi időben gazdagították a játékot. Az Age of Conan-on 120 ember dolgozik folyamatosan teljesen állásban, a Funcom további bővítést és támogatást ígér.


A cég 7,7 millió dolláros bevételről számolt be (csak az AOC-ból), ami ugyan elmarad a 2008-as negyedik negyedév 8,7 milliójához képest, de míg abban az időszakban 23 milliós veszteségük volt, addig most 1,5 milliós profitot termeltek. Sikerrel nyugtázták új MMOjuk, a Secret World GDC-s bejelentését és említést tettek 2 ingyen játszható MMO fejlesztéséről is.

A 2008-ban bejelentett játékok közül az egyik egy Java alapú gyerekeknek készülő, a másik pedig egy böngészővel játszható, szélesebb fogyasztói rétegnek készülő játék. Mindkettő jól halad, ez év végére tesztelhető állapotba kerülnek.

Az Age of Conanra visszatérve, még mindig áll a lehetőség mindenki számára, hogy kipróbálja, egyes oldalakon még extra tárgyakat is lehet mellé kapni (pl. Eurogamer, FilePlanet). Nekünk 31-es szintig sikerült eljutnunk és igen pozitív tapasztalatokkal zártuk a próbaidőszakot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!