iPon Hírek

Támad a Corsair Bulldogja

Dátum | 2015. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair több piacon is képviselteti magát, így a vállalattól számítógépházat, tápegységet, kompakt folyadékhűtő rendszert, sőt, még akár SSD meghajtót is vásárolhatunk. A szerteágazó piaci jelenlét kapcsán felmerült a vezetésben a kérdés: miért is ne kombinálják különböző piaci területeken szerzett szakértelmüket egyetlen vonzó termékben?
A gondolatot tett követte, így megszületett a Bulldog, ami egy elsősorban játékosoknak készített barebone PC. A koncepció lényege, hogy a termék könnyedén bővíthető legyen, elférjenek benne a felsőkategóriás videokártyák, így hatalmas teljesítményt nyújthasson, viszont ezzel egy időben hűtése is legyen halk, azaz zajongásával ne zavarja a játékosok felhőtlen kikapcsolódását. A Bulldog egy "Csináld magad!" jellegű 4K-s gamer PC, ami gyárilag csak néhány komponensből áll. Egyrészt megkapjuk a szemrevaló számítógépházat, ami a kompaktság és a remek bővíthetőség mezsgyéjén egyensúlyoz, másrészt kapunk hozzá pár hasznos alkatrészt is, így már csak néhány komponens beszerzésére lesz szükség a beüzemeléshez.
A Bulldog fedélzetén egy nagyteljesítményű, 600 wattos SFX tápegység lapul, ami elegendő teljesítményt nyújt a csúcskategóriás hardverek kiszolgálásához. A rendszer tartalmaz egy Mini-ITX formátumú alaplapot is, ami a dolgok jelenlegi állása szerint DDR4-es memóriafoglalatokkal, USB 3.1-es támogatással, nyolccsatornás audió rendszerrel, Gigabites Ethernet porttal és WiFi vezérlővel egyaránt fel van szerelve.
Jelenleg a fenti szolgáltatáslistának szinte csak az ASRock X99E-ITX/ac modellje felel meg, de a vállalat által publikált fotókon egy DDR3-as ASUS deszka látható – még ha csak illusztrációs céllal is. Persze a jelek szerint a Bulldog már eleve a Skylake platformhoz készült – ez magyarázat lehet a DDR4-es memóriatámogatásra és az USB 3.1-re is. Utóbbi, azaz a Skylake platform mellett szól az a tény is, hogy a Bulldog megjelenése az idei év negyedik negyedévében esedékes, amikor a pletykák szerint a Skylake platform is bemutatkozik.
Alaplap ide vagy oda, a processzor hűtéséről egészen biztosan egy kompakt folyadékhűtő rendszer gondoskodik majd, méghozzá egy Corsair H5SF modell személyében, amely 150 wattos TDP-ig tud megbirkózni a processzorokkal. A vállalat az Nvidia és az MSI szakembereivel is együttműködött annak érdekében, hogy akár eleve folyadékhűtéssel ellátott GeForce GTX Titan X, GTX 980, GTX 980 Ti vagy GTX 970-es videokártya kerülhessen a házba. Az opcionális folyadékhűtő szerepét a Corsair H55-ös megoldása töltheti be, méghozzá a HG10-es rögzítő kerettel karöltve – ez a kiegészítő 99 dollárt kóstál.
Mivel ugye Mini-ITX formátumú deszkáról van szó, így egyetlen videokártyával kell biztosítani a 4K-s felbontáshoz szükséges teljesítményt – ez néhány hónapja még nehéz lett volna kétkártyás rendszer nélkül, de ma már abszolút nem lehetetlen. Az adattárolókat 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes bővítőhelyek fogadják, az optikai meghajtókra azonban nem gondoltak a tervezők, ami nem csoda, tekintve, hogy egyre kevesebben használják őket.
A Bulldog 399 dolláros alapáron kerül forgalomba, ami elsőre soknak tűnik, de ez az összeg magában foglalja a kompakt számítógépházat, a 600 wattos SFX tápegységet, a Mini-ITX alaplapot és a processzorra szerelhető komplett folyadékhűtő szettet is, így már nem is tűnik annyira vészesnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. vorosokt
2015.06.02. 15:37
ha nem lenne a házon a corsair logó meg nem lehetne mondani hogy ez corsair, nem ezt a designt szoktam meg a corsairtól, hajaz inkább egy asus-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. macman507 voros...
2015.06.02. 18:14
vagy egy msi, de a lényeg, hogy jól néz ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kajafun
2015.06.02. 18:28
Tök jól néz ki meg minden, a corsair cuccokkal meg is vagyok elégedve, de én pl radeon párti vagyok, egy 290x-et nem nagyon tennék bele egy radis vizhűtéssel!
Lehet hogy belemegy a dupla ventis is, de erre nem nagyon térnek ki a cikkben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Morph76
2015.06.02. 19:57
Kár ,hogy az említett 4K-s felbontás 1 kártyával még mindig erősen kompromisszumos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tuttu
2015.06.02. 19:58
Én legalább egy RM szériás Corasair tápra számítottam
Nem hinném, hogy egyszer lesz ilyen gép amibe nekem tetszene minden és meg is venném!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim
2015.06.02. 20:41
Ennyiért ilyen barebone majdnem ingyen van. Hol a bökkenő?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.02. 23:02
Ebben meg nincs benne a processzor a memoria e sa merevlemez sem.A VGA+ 99 dollar a vizhutes hozza.A videkartyatol fuggoen 1500-2000 dollar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim piter
2015.06.02. 23:45
Köszönöm, tudom mit jelent a barebone.

Egy design ház, egy a saját szabványában egyedülálló teljesítményű táp, egy különlegesen jól felszerelt következős generációs alaplap, egy teljesen a rendszerhez szabott vízhűtés még akkor is gyanúsan olcsónak tűnik 400 dollárért, ha nettó listaárról van szó.

Miért? Mert az egyedi megoldások mindig felárasak szoktak lenni, és külön vásárolt alkatrészekből mindig meg lehetett úszni olcsóbban ugyanazt a felszereltséget, de itt akárhogyan is számolok egy fillér felár sincs azon, hogy egyedi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Komplikato piter
2015.06.03. 00:42
Az AsRock egyik hasonló megoldásában sincsenek benne a felsoroltak és még spéci proci hűtés sincs benne, még is 110.000 felett van az ára. Én meg egy hasonló felépítésű üres házat várnék valamelyik gyártótól emberi áron.

A cikkben a képeken pont a zseniális külön légcsatornás VGA rész nem jön át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2015.06.03. 14:13
Corsairnél divat elszabni a kártyáknak szánt hátlapi nyílást?
A Graphite 380T esetén is volt 1-2mm-nyi szívás (csak ott a másik tengelyen)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!