iPon Hírek

Támadnak a fizetős internet hívei

Dátum | 2009. 11. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Tárgyalásokat folytat a Microsoft Corp.

, a világ legnagyobb szoftverfejlesztője és a News Corp. médiaholding arról, hogy az utóbbi csak az előbbi Bing internetes keresőjén engedélyezi portáljai megjelenítését a keresési találatok között, amiért a Microsoft díjat fizetne. A cél az, hogy a News Corp. tartalmai lekerüljenek a Google listáiról, azaz az ezek iránt érdeklődő internetezők átvándoroljanak a Bingre - tudta meg a Financial Times (FT) az ügyhöz közel álló forrásból. Az FT értesülései szerint a Microsoft más nagy tartalomszolgáltatókat is megkeresett hasonló ajánlattal.

Az új megoldással jól járhatnának a lapkiadók, amelyek egyelőre nem találják a pénzért vásárolható nyomtatott újságokat a piacról kiszorító ingyenes internetes site-ok ellenszerét. Rosszul járna viszont a Google, miután az elvándorló látogatók miatt csökkenne keresőjének látogatottsága, s ezzel a keresési találatokhoz rendelt hirdetéseken elért bevétele. Ez persze csak akkor lenne igaz, ha beválna a Microsoft és a News Corp. számítása, ám ezzel kapcsolatban kétséget ébreszt a Google brit igazgatója, Matt Brittin nyilatkozata. Brittin ugyanis azt mondta, hogy a sajtóhírek iránti érdeklődés csak kis részben járul hozzá a Google bevételeihez. A News Corp.

, amely fizetőssé akarja tenni hírszolgáltatását, a sztorik ellopásával vádolja a Google-t, amelyen ingyen jelennek meg a legfrissebb hírek. A Microsoft olyan tartalmakkal kívánja növelni a Bing látogatottságát a Google rovására, amelyek máshol nem találhatók meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!