iPon Hírek

Támogatja a Valve a Star Wars Battlefront 3 remake-jét

Dátum | 2016. 06. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Körülbelül egy hónapja számoltunk be arról, hogy egy orosz csapat nekiállt elkészíteni azt a Star Wars Battlefront 3-at, amit a Free Radical Design brigádja (a mostani Deep Silver Dambuster) sohasem tudott befejezni. A rajongók nyilván nagyon örültek, hiszen sokan úgy vélik, hogy az Electronic Arts által készített Battlefront nem vitte tovább megfelelően a sorozat szellemiségét. Most az orosz Frontwire Studios egy újabb lépést tett előre, ugyanis sikeres megállapodást tudtak összehozni a Valve-val. Ennek keretein belül a (most már) Star Wars: Galaxy in Turmoil nevű projektet a Valve ingyenesen adja majd ki a Steamen. És ebben az egészben az ingyenesség lehet a kulcsszó, hiszen nyilvánvaló jogi problémákba ütközhet az egész projekt. Egyrészt a játék olyan grafikai és játékmenetbeli elemeket használ, amik egykor a LucasArts tulajdonát képezték, és amik jelenleg a Disney tulajdonában vannak - mint ahogy az egész Star Wars is. Ez tehát azt jelenti, hogy a Disney bevethetné a jogászait, hogy leállítsa a játék fejlesztését, azonban mivel a készítők ingyenesen akarják terjeszteni a játékot, talán reménykedhetnek abban, hogy a Disney sem akadékoskodik majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. EVL2
2016.06.06. 14:28
Reménykedhetnek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noir66
2016.06.06. 15:57
Majd mikor elkészült, utána mennek a bíróságra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FaL
2016.06.06. 16:15
Nem tudhatjuk, hogy milyen keresztmegállapodás van a háttérben, mert valószínűleg a Valve sem fog puszta jótékonyságból egy ilyen projektbe pénzt ölni és potenciálisan konfliktust felvállalni az egyik leghírhedtebben pereskedésre hajlamos óriással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. EVL2 FaL
2016.06.06. 16:28
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VikMorroHu... noir6...
2016.06.07. 16:46
Nem kell majd bíróságra menniük, ha a Disney első felszólítására eltüntetik a játékot. A Valve biztos le fogja szedni, ha sor kerül rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!