iPon Hírek

Támogatókra talált és jól teljesít az Nvidia DirectTouch

Dátum | 2012. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A zöldek teljesen új alapra helyezik az érintőkijelző vezérlését, ráadásul mindezt úgy, hogy minden tekintetben jobb eredményt nyújtanak majd az eddigieknél. A technológiában rejlő lehetőségek kiaknázásához pedig egyre több támogatót szerez a gyártó.


Olyan vállalatok érdeklődnek a megoldás iránt, mint a Synaptics, Atmel, Raydium, Cypress, vagy a Focaltech, valamint az N-Trig irányába már meg is állapodtak, így a következő DuoSense készülékek már az Nvidia Tegra lapkáját használhatják majd. A DuoSense lényege az érzékelések precizitásában rejlik, ami viszont komoly teljesítményt igényel, így adja magát a a DirectTouch.

Ez a technológia, a kapacitív érintőképernyők vezérlésénél használt, speciálisan erre a célra fejlesztett lapkát válthatja le, mivel a Tegra 3 alacsony energiaigényű 500 MHz-es Cortex-A9 segédmagja képes lesz elvégezni ezt a feladatot is. Ez persze így nem tűnik komoly fejlesztésnek, de ennek köszönhetően csökken az érzékelések reakcióideje, és a rendszer fogyasztása is, mivel így eggyel kevesebb külön vezérlőre van szükség. Továbbá a mintavételezések számára is jó hatással lesz, amit az alábbi videóban be is mutatnak az Nvidia mérnökei. Ennek során jól látható, hogy az Nvidia DirectTouch számára szinte nem jelent problémát az sem, ha 10 pontot kell egyszerre követnie, míg a jelenlegi megoldások teljesítménye ekkor már a lényegesen romlik. Az alábbi videóban a gyártó is bemutatja, hogy komolyabb terhelés mellett a zöldek készüléke már háromszor gyorsabb, mint a konkurense.
 


Az Nvidia egyre komolyabban veszi a hordozható eszközök piacát, és az erre irányuló fejlesztéseik egyre inkább kiemelik a többi vállalat közül őket. A fenti megoldásnak hála például az ipari felhasználás felé nyitnak, így egyre szélesebb körben tudják értékesíteni a Tegra chipeket.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. asdsa
2012.02.28. 17:40
@ocsabi
Nem volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. uristen
2012.02.28. 19:29
En is veszek egy ilyet es kaparom majd a keprnyojet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.02.28. 20:32
ocsabi:

Ez ugy hangzott,mintha Bono nyafogott volna valami segelykoncerten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2012.02.29. 10:48
dorombolni is fog tudni?! DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szilaard
2012.03.05. 21:03
Ez szerintem alapvető tulajdonság! Enélkül hogy fogsz tudni ÉLVEZHETŐ minőségben mondjuk Beethovent zongorázni a tableteden???
:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!