iPon Hírek

Tango támogatást nyújó Moto Mods modul érkezhet

Dátum | 2016. 12. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorola és a Lenovo szakemberei egy valóban élhető és egészen jól működő moduláris konstrukciót hoztak kalap alá a Moto Z okostelefon és társai megalkotásakor. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy most is egy új Moto Modsról szólnak a hírek. Ezúttal ráadásul nem egy külső akkumulátor vagy egyéb egyszerű kiegészítő kerülhet terítékre, hanem egy nagyon bonyolult kamerarendszert felvonultató megoldás.
A Moto Z, a Moto Z Force és a Moto Z Play több hátlappal és energiabankkal társítható, de készült már hozzá erőteljesebb JBL külső hangszóró, valamint egy pikoprojektor is. Továbbá mindenképpen említést érdemel a Hasselbladdal közösen kidolgozott, tízszeres optikai zoom opciót nyújtó kamerás kiegészítő, ami mellé most egy újabb fotózásra alkalmas egység sorolhat be – csak már egészen más képességet felvonultatva. Az új kiegészítő egy olyan AR/VR eszköz, ami nemcsak meg tudja örökíteni az előtte levő dolgokat, hanem azoknak a térbeli helyzetét és fizikai paramétereit is képes felmérni a szenzorjai révén.
Így fest a Hasselblad Moto Mods modulja.
Aymar de Lencquesaing, a Motorola Mobility első embere mondta el, hogy szeretne egy olyan Moto Mods modult is viszontlátni a kínálatban, amely a kiterjesztett valóság támogatását szállítaná a felhasználóknak a Tango technológiáját hasznosítva. „A kiterjesztett valóság a telefonokban egy olyan technológia, amely valószínűleg meg fog ragadni, és természetesen mi követni vagy akár vezetni szeretnénk a piacot ezen a területen” – mondta el de Lencquesaing. A dolog érdekessége, hogy egyáltalán nem is áll messze a Moto Z okostelefonoktól a Tango támogatás, ugyanis éppen a Lenovo indította útnak az első olyan kereskedelmi forgalomban is megvásárolható készüléket, mely már ezt a technológiát szállítja. A Phab 2 Pro nyáron mutatkozott be és november elején került a boltok kirakatába az érintett régiókban.
Hogy mégis miként nézhet ki a Moto Z hátlapjára felpattintható Tango Moto Mods? Nos, erről egyelőre semmilyen információnk sincs, de abból kiindulva, ahogyan a Google által fejlesztett Tango technológia működik, több járható utat is el lehet képzelni. Mi kell ehhez? A Tango három elemből épül fel: van egy hagyományos kamera, egy mozgásérzékelő megoldás valamint egy mélységérzékelő is. A tervezők szépen felpakolhatják mindezt egyetlen Moto Modsra, szóval az emberek kaphatnak egy új főkamerát és mellé két másik segédegységet. Igen ám, de mivel a Moto Modsok úgy vannak kialakítva, hogy a kamera használható maradhat a hátlapra felpattintott kiegészítők mellett is, éppen ezért a Motorola szakemberei akár meg is tarthatják az eredeti képalkotót, és ehhez társíthatnak egy olyan modult, ami a két kiegészítő szenzort tartalmazza. Amennyiben ez gond nélkül kivitelezhető, azért lenne jobb felállás, mert így jóval olcsóbb lehet a végeredmény, ráadásul a Moto Z-k egészen jó kamerát kaptak. Egyelőre hivatalosan sem a Lenovo, sem pedig a kínaiak zászlaja alatt tevékenykedő Motorola csapata nem jelentette ki, hogy valóban elkészülhet a termék, de az biztos, hogy eljátszottak a gondolattal. Kíváncsian várjuk, hogy mikor hallunk legközelebb erről az igazán ígéretesnek ígérkező megoldásról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!