iPon Hírek

Tápegység beépített vízhűtővel!

Dátum | 2007. 06. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A szokatlan termék a JSP Tech kínálatában jelent meg, a tápegységet a vállalat még a Computexen mutatta be. Az újdonság tartalmaz egy vízhűtő rendszert, amelyhez tartozik egy processzorhűtő vizesblokk is. Maga a radiátor, tehát a hőleadó felület a tápegységen belül került elhelyezésre. A megoldás egyrészt jónak is nevezhető, ugyanis a radiátor által leadott meleget a tápegység ventilátora rögtön a házon kívülre továbbítja. Az a tény, hogy a hőleadó radiátor a tápegységen belül kapot helyet, más szempontból rossznak is nevezhető. A radiátor által termelt hő és a tápegység által termelt hőmennyiség egy rendkívül kis légtérben koncentrálódik, így valamelyest romlik a vízhűtő rendszer hűtőteljesítményének hatásfoka is.


Maga a tápegység 450W-os teljesítménnyel rendelkezik, a  rendszer a kompaktsága miatt rendkívül jó megoldás, ám a hűtőteljesítmény szempotjából már nem biztos, hogy jó választásnak fog minősülni.

A JSP Tech vízhűtőrendszerrel egybeépített tápegysége a közeljövőben kerül a piacra, a gyártó pontos dátummal nem szolgált. A rendszer ára várhatóan 150 dollár körül mozog majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.06.19. 11:59
vissza a hírhez

A JSP Tech egy meglehetősen szokatlan terméket mutatott be, ami tulajdonképpen egy tápegység, amelyet vízhűtő rendszerrel szereltek fel. A rendszer tartalmaz egy CPU blokkot is, ez az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!