iPon Hírek

Taps-TV a JVC-től

Dátum | 2007. 10. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Érdekes alkotással állt elő az idei CEATEC-en a JVC - nevezetesen egy olyan TV-vel, ami tapssal és kézmozdulatokkal vezérelhető. Ezt tükrözi a hivatalos elnevezése is: "taps- és mozdulatfelismerő TV". Íme egy kis illusztráció a képességeiről:

Háromszor tapsolunk, és a képernyőn megjelenik a kerek főmenü. Ekkor aktiválódik a készülék tetején elhelyezett kamera, ami figyelemmel kíséri a kézmozdulatainkat és annak megfelelően irányítja a képernyőn a kurzort. Egy-egy gombra "klikkelni" pedig úgy tudunk, hogy egyszerűen "megfogjuk" azt - mintha egy tízforintost tartanánk a hüvelyk- és mutatóujjunk között.

Megfelelő taps-sorozattal a hangerőt is szabályozhatjuk, bár ennek a megoldásnak a kényelmi faktora körül már valamivel több a kérdőjel - elvégre még bármilyen súlyosabb sérülés, vagy a mozgáskorlátozottság valamennyi válfaja esetében is mindenképp egyszerűbb megérinteni egy távirányító egy gombját, mint tapsolni.

Végeredményben tehát nem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy ez a mozgáskövető technika valóban jobb-e, mint egy hagyományos távirányító, (sőt...) de aki szereti az érdekes új technikai megoldásokat, annak mindenképp ajánlható ez a darab.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.08. 12:06
Érdekes alkotással állt elő az idei CEATEC-en a JVC - nevezetesen egy olyan TV-vel, ami tapssal és kézmozdulatokkal vezérelhető. Ezt tükrözi a hivatalos elnevezése is: "taps- és ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!