iPon Hírek

Tárgyal az EA és a Valve...

Dátum | 2010. 08. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts külsős játékfejlesztőkkel foglalkozó divíziójának komoly múltja van a Half-Life és a Counter-Strike fejlesztőivel. 2005-ben írtak alá egy kiadási szerződést, azóta az EA volt aki terjesztette a Half Life 2: GOTY és CS játékok PC verzióját, illetve a Half Life 2-t Xbox-ra. Ennél fogva természetesen ők feleltek a Portalért is, hisz az a 'The Orange Box' része volt, amit senkinek sem kell bemutatni.

Amikor a német gamescom rendezvényen bejelentették a Portal 2 megjelenési dátumát (2011. február 9.), nagy meglepetést okoztak azzal, hogy nem nevezték meg, hogy ki fogja kiadni a játékot. A legtöbben arra tippeltek, hogy a Valve több kiadó felé is kacsintgat, hogy a lehető legjobb üzletet csikarja ki.

"Még tárgyalunk róla" - nyilatkozta az EA Partners feje az Eurogamernek, mikor rákérdeztek, hogy jutottak-e már valamire. "A Valve-ban az az érdekes, hogy mindig nagyszerű játékokat csinálnak és időben kiadják őket. Nagyon értékes partnerek és megkövetelik ezt a kivállóságot mindenkitől, akivel kapcsolatban állnak. Minden alkalommal ki kell érdemelni az üzletet velük. Most éppen ebben a fázisban járunk a Portal 2 esetében, de nagyon optimisták vagyunk a szoros kapcsolatunk miatt. Rengeteg üzletet bonyolítunk le a Steamen, csak úgy mint ők velünk disztribúciós téren."

A lényeg, hogy őrülten polírozzák a Valve-ot, ha tovább fordítanám a nyilatkozatot még a könnyem is kicsordulna. Egy biztos, a Portal 2 nem az a játék, amelyiknél könyörögni kéne, hogy adja ki valaki, láthatóan inkább a kiadók állnak sorba a fejlesztő előtt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. bigz
2010.08.24. 11:48
"és időben kiadják őket" HL2?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gezu1025
2010.08.24. 12:05
Episode 2,3 ? Főleg a 3, amire már én is 3 éve várok, úgy, hogy a ep2-őt 1 év késéssel toltam végig. Pedig az egyik legjobb game a földön, és akkor ott van még a story is, ki kéne már adni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. anzani
2010.08.24. 13:01
sajna én még csak odáig jutottam el, hogy megvettem a hl2őt ep1, ep2őt....
még időm nem engedte hogy egyiket is végigvigyem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ájPon
2010.08.26. 17:29
Úgy látom nem csak nekem szúrt szemet ez a "mindig nagyszerű játékokat csinálnak és időben kiadják őket"

Az első része teljesen igaz, a második még soha az életben nem teljesült egyszer sem.
Talán pont most a Portal 2-vel fog, pályafutásuk alatt először.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!