iPon Hírek

Tárgyal az MS-sel a Yahoo új főnöke

Dátum | 2009. 04. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Carol Bartz, a vidám nevű kereső új vezetője lehetséges megállapodásokról egyezkedik Steve Ballmerrel - hirdetési és keresési ügyek terén éppúgy, ahogy esetleges bővebb jövőbeli együttműködéseket illetően is.

Az egyik lehetséges elképzelés szerint például az MS a keresési, míg a Yahoo az ún. "prémium" hirdetéseket kezelné. Bármi is lesz azonban a végeredmény, azt már előre kijelentették, hogy teljes felvásárlás semmiképpen sem lesz, és az sem zárható ki, hogy végül semmiben sem tudnak majd megállapodni - a Yahoo pedig teljesen eltökélt azt illetően, hogy a központi, kereső-üzletágát mindenképp megtartja, és semmi pénzért nem hajlandó megválni tőle.

Mindettől függetlenül azonban láthatólag sokat puhult már mindkét fél álláspontja a múltbéli keményebb megközelítések óta; Bartz már eleve más jellegű, nyitottabb megközelítést alkalmaz, mint az elődje, Jerry Yang - a Microsoftot pedig láthatólag nagyban megnyugtatta az a tény, hogy a közelmúltban a Yahoo számos kulcsfiguráját fogadhatta be saját védőszárnyai közé.

Ezen túlmenően mindkét cégre nagy nyomás nehezedik az egyezséget illetően, mivel mindkettejüket alaposan visszaszorította a Google majdhogynem abszolút dominanciája - annak ellenére is, hogy a Yahoo-hoz a Google eleve sokkal barátságosabban viszonyul, de persze tény, hogy ettől függetlenül riválisok is egyben. Nem zárható ki tehát, hogy ezúttal valóban kialakul majd valami; meglátjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.04.11. 19:13
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Valvel
2009.04.11. 21:13
Ha már cikket írsz: -val -vel, és teljes hasonulás, de gonolom akkor éppen beteg voltál....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.04.11. 22:00
De rövidített is, MSel pedig kicsit furcsán hatna ...
Yahoo-hoz - ezt aláírom tényleg rosszul van írva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NLZ
2009.04.13. 20:29
MS-tal, esetleg, vagy max MS-sel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!