iPon Hírek

Társasági életre vágyik a Google

Dátum | 2010. 05. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Google tudja és el is ismeri, hogy le van maradva a közösségi szolgáltatások terén, így most minden tőle telhetőt meg is tesz annak jegyében, hogy ezt behozza. Éppen ezért keresnek egy "közösségi vezetőt" ("Head of Social"), aki kivezetné őket a jelenlegi kátyúból.

Bár a Buzz (Zümm) meglehetős kavarodások közepette látott napvilágot, ezek jelentős részét menet közben orvosolták is (technikai fronton soha nem kellett félteni a Google-t), a legnagyobb problémájával mégsem tudnak mit kezdeni - hogy tudniillik egyszerűen nem igényli és így nem is használja a nép.

Ugyanez a baj a többi közösségi szolgáltatásukkal is: az Orkut gyakorlatilag csak és kizárólag Brazíliában ért el igazi sikert, ami viszont önmagában kevés, a Google Wave pedig, bár még el sem indult, az eddigiek alapján mégis túl komplikált és bonyolult a nagyközönségnek - egyszerűen nem akarnak bajlódni a megértésével.

Amit pedig szeretnek az emberek a Google szolgáltatásai közül - Gmail, Blogger -, azok nem igazán "közösségiek" abban az értelemben, ahogy pl. a Facebook és a Twitter az. Ezek tehát a lemaradások, és ezeken a területeken várnak változást a meghirdetett új "közösségi vezetőtől".

Alapvetően két lehetőséget látnak, amivel a leendő új vezető segíthetne rajtuk: vagy kidolgoz egy teljesen új közösségi szolgáltatást, ami jó eséllyel számíthat nagy sikerre, vagy pedig a jelenlegi szolgáltatásokat dolgozza át, tupírozza fel és/vagy vonja össze, és - mindkét esetben, értelemszerűen - felügyeli a megvalósítást.

Egyelőre kérdés tehát, hogy közösségi szempontból mit rejt a Google jövője, ám az mindenféleképpen pozitív, hogy elismerik a hibáikat, és hogy kellő szerénységgel törekednek a kijavításukra. Kétségkívül érdemes lesz tehát megfigyelni, hogy mivel rukkolnak még elő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. prohlep
2010.05.11. 14:12
Ahogy a magyar dusgazdag tokesek kozt is tudunk normalisrol, ugy a Google is elegge a jo arcat mutatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tszaboo
2010.05.11. 14:39
Egyszer csak úgyis megunják, és felvásárolják a facebook-ot meg a twittert azt szevasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ájPon
2010.05.11. 15:56
óde, meg az internetet is felvásárolják nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lackoo1111
2010.05.11. 17:07
kurvára elegem van már a Google nagyhatalmi vágyaiból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tszaboo
2010.05.11. 17:28
azt meg minek? google=internet, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lackoo1111
2010.05.11. 17:39
nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt.tarc...
2010.05.12. 11:23
lackoo1111@ Milyen nagyhatalmi vágyairól? A Google minőségi szolgáltatást ad, ezért használják (főleg azokat a részeket amik kiváltképpen jók). Én is ezért használom... Aki jó terméket ad el, ráadásul ingyen attól szívesen vásárolnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!