iPon Hírek

Tartalomra vár a 3d Magyarországon

Dátum | 2010. 05. 13.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Túl van a magyarországi premieren a háromdimenziós (3d) tévézés: a UPC Magyarország Kft. tegnap tartotta meg az első ilyen demósugárzást, amelynek során a londoni székhelyű, 3d-s tartalmak előállításával foglalkozó Can Communicate adásait mutatták be. A UPC az elmúlt években folyamatosan fejlesztette hálózatát, így a 3d-s televízióadások továbbítására is alkalmas, akár 120 Mb/s adatátviteli sebességet is biztosító optikai hálózat mára az ország egész területén elérhető. A szolgáltatás kereskedelmi beindítása lényegében már csak megfelelő mennyiségű tartalom kérdése - tudtuk meg a UPC-től. A tartalomhiány még azokban az országokban is jellemző, ahol már elindultak a 3d-s tévéműsorok vagy a következő hetekben kezdődik meg kereskedelmi bevezetésük: az Észtországban hétfőn debütált kereskedelmi adás még csupán néhány órára korlátozódik naponta. A hd-tévékhez hasonlóan a 3d-s tévékészülékek is belátható időn belül elterjedhetnek - mondta Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az innovatív tévés tartalomszolgáltatás piaci lehetőségeit jelzi, hogy a társaságnál már mintegy 200 ezer előfizető tudja igénybe venni a digitális kábeltévé-szolgáltatásokat. A UPC közölte azt is: az elmúlt fél év fejlesztései nyomán az országban már mindenütt elérhető a társaság interaktív videotár-szolgáltatása.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. danikollar
2010.05.13. 18:26
Csak az a baj, hogy nálunk, mint elmaradott országban még a HD-s tévézés sem terjedt el, betudva ezt a szolgáltatások árának és a HD-ban sugárzó TV adók kis számának. A TV2 meg az RTL Klub nemhogy HD-ba, hanem még 16:9-be sem hajlandó sugározni, és itt most a valódi 16:9-ről beszélek, nem a 4:3 letterboxos 16:9-ről. A másik meg a UPC vetíti, hogy az egész országban elérhető az optikájuk, hát rohadtul nem az egész országban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiki22
2010.05.13. 19:18
a hat nagy reklam kb olyan mint t-mobilna a 3gje amit kilepsz egy varosbol maris nincs 3g.es akkor reklamozak a mobilnetet es meg iis veszik...upc is csak varosokban van mert ott eri meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danikollar
2010.05.13. 20:03
Én is városban lakom, itt nincs Fiber, tudtommal Szegeden és Kecskeméten sincs, még upc.hu szerint sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!