iPon Hírek

Tartós növekedésre számít a Sony Ericsson

Dátum | 2010. 07. 18.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A második egymást követő negyedévben tudott nyereséget elérni a Sony Ericsson AB: az idei április-júniust 12 millió euró adózott eredménnyel zárta a japán-svéd mobilkészülék-gyártó, szemben az egy évvel korábbi 231 millió eurós mínusszal. A vegyesvállalat árbevétele 4,3 százalékkal, 1,76 milliárd euróra emelkedett, mind a profit, mind az árbevétel meghaladja a Bloomberg elemzői konszenzusát.

A jó teljesítményt az első negyedévben felvett lendület kihasználásának, az okos telefonok iránti kereslet erősödésének tulajdonítja a vállalat, amely 2009 végéig hat negyedéven át volt veszteséges. Most már jó pozícióban vannak a hosszú távú növekedéshez is - hangsúlyozta közleményében Bert Nordberg vezérigazgató, aki mindenekelőtt az új érintőképernyős készülékek, az Xperia X10 és a Vivaz sikerét emelte ki. Az új modellek bevezetése 160 euróra emelte a Sony Ericsson-készülékek átlagárát az egy évvel korábbi 122 euróról. Ez ellensúlyozni tudta annak hatását is, hogy kevesebb mobilt szállítottak ki, mint egy évvel korábban: az idei második negyedévben 11 millió került belőlük a boltokba, 20 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ágazati elemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy a Sony Ericsson az elmúlt két évben nagymértékben lefaragta költségeit - egyebek közt négyezer fővel csökkentette dolgozói létszámát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Szeeszy
2010.07.19. 00:52
Még mindig egy nagy parasztvakítás ez a sony e. 20megapixel, lötyögő alkatrészek, folyton lefagyó szoftver, mindez magas áron. Tele vannak tömve mindennel, de semmit nem adnak a minőségre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. felziusz
2010.07.19. 00:59
vagyél HTC-t Androiddal vagy MeeGo-s Nokiát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!