iPon Hírek

Távkioldóval rukkolt elő a Kingmax okostelefonokhoz

Dátum | 2014. 07. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Kingmax főleg a memória moduljairól, és a flash alapú tárhelyeiről ismert, de akadnak egyéb érdekességek is a kínálatukban. A napokban például egy olyan mobiltelefonokhoz szánt kiegészítővel állt a cég a nagyközönség elé, amivel azokat veszik célba, akik az igazán jól komponált, minőségi önarcképek kedvelői közé tartoznak.
Régen a családi albumba vagy közösségi oldalra úgy készültek a felhasználók telefonos fényképei, hogy megkértek egy járókelőt, illetve ismerőst, hogy csináljon egy fotót. Aztán az előlapi kamerák gyors fejlődésével divatba jött a „szelfizés”, amikor önmagát fotózza a delikvens az emlékezetes helyeken. A Kingmax viszont gondolt azokra, akik továbbra is inkább a magasabb minőséget nyújtó főkamerára hagyatkoznának, de a lehetőségeikhez mérten maguknak csinálnák a képeiket. Erre nyújt lehetőséget egy állvánnyal kombinálva a MySelfie névre keresztelt távirányító, amellyel gombnyomásra lehet majd exponálni minden helyzetben. A Kingmax ugyan az önarcképekkel reklámozza a kiegészítőt, de ez csoportképek és egyéb különleges helyzetek (pl. szégyenlős házi kedvenc megörökítése) esetében is jól jöhet.
A MySelfie nem igényel semmilyen komolyabb beavatkozást (alkalmazást) az okostelefonok lelkivilágában, a gyors társítást követően azonnal használható az apró, ám hasznos távkioldó, ami mindössze egyetlen billentyűnek ad otthont, és a munkájából adódóan nincs is szüksége többre. A KBS-01 típusszámmal fémjelzett termék kompatibilis Android (2.3+) és Apple iOS (5.0+) operációs rendszert futtató készülékkel egyaránt, így meglehetősen nagy piacot fed le. De persze lenne még hova fejleszteni, hiszen egyebek mellett a Windows Phone tulajdonosok között is biztosan akadna olyan, aki lát fantáziát a megoldásban. Az eszköz a leginkább kézenfekvő kapcsolati megoldásra, a Bluetooth-ra (3.0) támaszkodik a használat során. Ennek megfelelően a felhasználónak elég kb. 10 méteren belül tartózkodnia, és csak megnyomnia a gombot, amennyiben exponálni szeretne.
A kulcstartó méretű MySelfie nem egy energiaéhes dolog, egyetlen szabványos, CR2032 formátumú, 3 V-os, lítium elem került bele, ami még akkor is bírja egy évig, ha naponta tíz alkalommal használják – tehát 3-4 ezer alkalomra elegendő szuflával szolgál. A kütyü térfogata 60 x 26,4 x 7 milliméteres, és mindössze 11 grammot nyom, így könnyedén zsebbe csúztatható a nyaralások, túrázások idejére. Az újrahasznosított anyagokból előállított szerkezet túlzottan szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat nem bír ki, de -10 és 40 fok között még megbízhatóan fog üzemelni. A tervezés során arra is gondoltak, hogy a színválaszték ne jelentsen semmilyen akadályt, ezért öt árnyalatban is testet ölthet az újdonság: fehér, fekete, rózsaszín, világoskék és citromsárga választható.
A Kingmax MySelfie (KBS-01) érkezésének még nem tudjuk az időpontját, ahogy az ajánlott fogyasztói ár is rejtély egyelőre. A kicsi, de bizonyos körülmények között nagyon hasznos újdonságra a gyártó egy év garanciát fog vállalni, de mivel egyszerű mint egy faék, remélhetőleg nem lesznek vele gondok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. 5hR3kY
2014.07.17. 20:34
Ez kell a parasztoknak akik nem ismerik az időzítőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Avisto 5hR3k...
2014.07.17. 21:34
Ha ettől valaki paraszt lesz szerinted az inkább téged minősít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.07.17. 23:26
+1 első gondolotam, hogy miért nem időzítő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sempron07
2014.07.17. 23:37
Időzítőt csak egyszer lehet beállítani, vagy legfeljebb sorozatkészítésre. Így nem kell oda-vissza rohangálni a készülékhez. De akár az is megoldható lenne - mai 4K-s videóknál, hogy elindítod és kivágod a képkockát, ami kell.

Valahogy az jutott az eszembe, hogy fogom a telefont, elhajítom és közben ezzel nyomom a fotózást....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY Avist...
2014.07.18. 08:52
Két selfie közt az iPon fórumot böngészed?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2014.07.18. 10:24
Vannak akiknek nincs jobb dolguk mint piperkőc módon magukat fényképezgetni a nap minden órájában. Mindig törpöjácát juttatják eszembe az ilyen emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Avisto 5hR3k...
2014.07.18. 14:27
Nem egészen erre gondoltam: nagyszülőnek vettünk pl egy mobilt pár éve, (akkor még nem is voltak smartphone-ok) hogy ne kelljen előfizut fenntartani a vezetékesre, de szegény sehogy nem tudta megtanulni hogyan is kéne használnia a mobilt. Nekem ettől még nem jutott eszembe hogy leparasztozzam Őt. Vagy pl a cikkben említett állatfotós példa, mondjuk a kertben egy félénkebb állatot (mókus, sün pl) közelebbről le lehet kapni egy ilyennel.
A selfie-knek a puszta létét se nagyon értem: Értelmesebb témát nem talál valaki mint magáról osztani meg fotókat az arra kicsit se kíváncsi nagyvilággal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kerty
2014.07.19. 12:41
mibe, hogy mielőtt ez kijön már kínába már összedobnak vagy 10féle ilyen cuccot azt még a wc papír mellé is utánad dobják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!