iPon Hírek

Távozik a KOTOR és az ME vezető írója

Dátum | 2012. 02. 17.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Revan és Malak is az ő fejéből pattantak ki...Drew Karpyshyn felelt többek között a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Mass Effect 1 történetéért. Elmondása szerint a búcsú nagyon baráti volt és 100%-ban az ő döntése (honlap, Twitter). A visszavonulás oka, hogy ezentúl inkább könyveket és forgatókönyveket szeretne írni, valamint be szeretné fejezni a saját fantasy szériájának első kötetét, a Children of Fire-t.

Karpyshyn rengeteg mindenben benne volt, a fent említetteken túl társírója volt a Mass Effect 2-nek és sokat segített a Star Wars: The Old Republic körül is. Részt vett a Jade Empire, Neverwinter Nights, Hordes of the Underdark (NWN kiegészítő), Baldur's Gate 2, Throne of Bhaal (BG2 kiegészítő) projektekben is.

Mindennek tetejébe írt három Mass Effect regényt (Revelation, Ascension, Retribution), egy könyvet Revanról (KotOR1), egyet a száműzöttről (KotOR2) és egy Throne of Bhaal regényt. Jelenleg is dolgozik egy Star Wars: The Old Republic regényen. Ha már itt tartunk, van ezen kívül még 3 Star Wars regénye Darth Bane-ről.

"Tudom, hogy a BioWare ezek után is hozni fogja a jól megérdemelt hírnevéhez méltó színvonalat, mint az ipar legjobb történet vezérelt játékainak alkotója. A sztori és a dialógusok egy egész csapat író munkáját dicsérik a BioWare-nél, amiknél sokszor éreztem úgy, hogy túl sok elismerést zsebelek be egyedül."

"A Dragon Age játékok és a Mass Effect töretlen sikere azt mutatják, hogy a BioWare nélkülem is remekül fog majd boldogulni, én pedig nagyon várom, hogy a másik oldalról élvezhessem a játékokat, mint rajongó. Tudom, néhányatokat megráz majd a hír, talán el is szomorít. Az én nevem és személyem régóta kötődik már a BioWare-hez, amióta csak kimásztam a nagyközönség elé és tudom, hogy nagyon kockázatos elhagyni a komfort zónámat. Ez a lépés viszont nagyon fontos minden kreatív művésznek egy ponton túl. Ez tart frissen, ez tölt fel energiával." Karpyshyn a cég iránti nagy tisztelettel és kedves emlékekkel távozik hát.

Ha már írók, a Dragon Age vezető írója David Gaider, a Mass Effect 3-ért pedig Mac Walters felel. Mike Laidlaw egyébként társíró volt a Jade Empire-nél Lukas Kristjanson mellett, egyelőre ők még mind megvannak a cégnél.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2012.02.17. 23:05
Az a bizonyos Darth Bane trilógia már megvan könyvben, kíváncsi leszek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. TheRealTsL
2012.02.18. 01:12
Én angolul olvastam mindhármat, nekem nagyon bejött. Csak ajánlani tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bhawk1990
2012.02.18. 04:33
Nekem magyarul vannak meg, a harmadik könyv még hátravan, ott csücsül a polcon de tényleg nagyon jók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!